П   Р   И   С   Ъ   Д    А

                                               

 

                                                 

 

 

                                      Гр.Лом 05.06.2019г.

 

 

                           В   И М Е Т О   Н А    Н А Р О Д А        

 

 

       Ломски   районен съд, втори наказателен  състав, в открито  съдебно  заседание на пети юни две хиляди и деветнадесета година, в състав:                                   

 

 

                                                 ПРЕДСЕДАТЕЛ :   БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА      

 

 

       при секретаря Л.П., като разгледа докладваното  от съдия Славчева НЧХД № 182/18г. по описа на  ЛРС, въз основа   на  доказателства и закона, съдът присъди:

 

 

        ПРИЗНАВА подсъдимият В.Г.И.  роден на *** ***, българин, с българско гражданство, средно образование, вдовец, живущ ***, неосъждан, с ЕГН ********** ЗА НЕВИНОВЕН в това, че на 23-24.04.2018г. по време на великденските празници в гр.Лом се е заканил на частната тъжителка Л.Д.А. *** с престъпление против нейната личност, с думите : „ще я пребие, претрепе“ и „ще ти счупя главата проста“ и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му, поради което и на осн. чл.304 от НПК ГО ОПРАВДА по повдигнатото му обвинение за престъпление по чл.144, ал.1 от НК.

 

        ПРИЗНАВА подсъдимият В.Г.И.  роден на *** ***, българин, с българско гражданство, средно образование, вдовец, живущ ***, неосъждан, с ЕГН ********** ЗА НЕВИНОВЕН в това, че на 23-24.04.2018г. по време на великденските празници в гр.Лом се е заканил на частният тъжител А.С.Г. *** с престъпление против неговата личност, с думите : „ще те пребие, претрепе“,  „ще ти счупя главата проста“ и „немя да си жив“ и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му, поради което и на осн. чл.304 от НПК ГО ОПРАВДА по повдигнатото му обвинение за престъпление по чл.144, ал.1 от НК.

 

 

        ПРИЗНАВА подсъдимият В.Г.И.  роден на *** ***, българин, с българско гражданство, средно образование, вдовец, живущ ***, неосъждан, с ЕГН ********** ЗА НЕВИНОВЕН в това, че на 23-24.04.2018г. по време на великденските празници в гр.Лом е казал нещо унизително за честта и достойнството на частната тъжителка Л.Д.А. *** в нейно присъствие „да ти еба майката пропаднала“, както и да и е  отправил и предложения за интимни контакти, крайно неприлични, придружени с викове и псувни, поради което и на осн. чл.304 от НПК ГО ОПРАВДА по повдигнатото му обвинение за престъпление по чл.146, ал.1 от НК.

 

        ПРИЗНАВА подсъдимият В.Г.И.  роден на *** ***, българин, с българско гражданство, средно образование, вдовец, живущ ***, неосъждан, с ЕГН ********** ЗА НЕВИНОВЕН в това, че на 23-24.04.2018г. по време на великденските празници в гр.Лом е казал нещо унизително за честта и достойнството на частният тъжител А.С.Г. *** в негово присъствие - „да ти еба майката“ и „престъпник“, поради което и на осн. чл.304 от НПК ГО ОПРАВДА по повдигнатото му обвинение за престъпление по чл.146, ал.1 от НК.

 

         На осн. чл.190, ал.1 от НПК съдът ОСЪЖДА частните тъжители А.С. Г. с ЕГН ********** *** и Л.Д.А. с ЕГН ********** *** солидарно да заплатят на подсъдимият В.Г.И. със снета по делото самоличност направените от него разноски за адвокатско възнаграждение в размер на 400лв /четиристотин/ лева.

 

        ПРИСЪДАТА МОЖЕ ДА СЕ ОБЖАЛВА И ПРОТЕСТИРА ПРЕД ОКРЪЖЕН СЪД ГР.МОНТАНА, В 15-ДНЕВЕН СРОК, СЧИТАНО ОТ ДНЕС, ПО РЕДА НА ГЛАВА ДВАДЕСЕТ И ПЪРВА ОТ НПК.

 

                                                                    

                                                            РАЙОНЕН  СЪДИЯ :