П   Р   И   С   Ъ   Д    А

                                               

 

                                              

 

 

                                      Гр.Лом 28.03.2019г.

 

 

                           В   И М Е Т О   Н А    Н А Р О Д А        

 

 

       Ломски   районен съд, втори наказателен  състав, в открито  съдебно  заседание на двадесет и осми март две хиляди и деветнадесета година, в състав:                                   

 

                                          ПРЕДСЕДАТЕЛ :   БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА      

                                            

                           СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:  З.З.

                                                                           Г.Г.  

 

       при секретаря Л.П. и с участието на прокурор при ЛРП Райна Петрова, като разгледа докладваното  от съдия Славчева НОХД № 68/19г. по описа на  ЛРС, въз основа   на  доказателства и закона, съдът присъди:

 

        ПРИЗНАВА подсъдимият С.М.Б. роден на ***г***, българин, с българско гражданство, живущ ***, понастоящем в Следствени арести гр.Враца с МН „ЗПС“ по друго наказателно производство, незавършено начално образование, безработен, осъждан, с ЕГН ********** ЗА ВИНОВЕН в това, че за периода от м.ноември 2016г. до 21.12.2016г., в условията на продължавано престъпление, отнел от владението на различни собственици движими вещи, както следва : на неизвестна дата през м.ноември 2016г. в гр.Лом, ул…… чрез разрушаване на преграда здраво направена за защита на имот – взломяване на входната врата на къща, отнел от владението на Б.С.М. ***, чужди вещи на обща стойност от 930лв, без знанието и съгласието на собственика, с намерение противозаконна да ги присвои, на 09.12.2016г. в гр.Лом, ул.“Славянска“, отнел от владението на Б.А.Ж. ***, чужда движима вещ на стойност 100лв, на 21.1.2016г. в гр.Лом, ул………, чрез разрушаване на преграда здраво направена за защита на имот, направил опит да отнеме от владението на Г. М. Г. ***, чужди движими вещи, на стойност 20лв, без знанието и съгласието на собственика, с намерение противозаконно да ги присвои, като деянието останало недовършено, поради независещи от дееца причини, като стойността на всички отнети вещи възлиза на сумата от 1 050лв, поради което и на осн. чл.195, ал.1, т.3 във вр. с чл.194, ал.1 във вр. с чл.26, ал.1 във вр. с чл.18, ал.1 във вр. с чл.58, ал.1 от НК ГО ОСЪЖДА на наказание „ЕДНА ГОДИНА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА“, което намалява с 1/3 или на подсъдимият му се налага наказание от „ОСЕМ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА“, което да бъде изтърпяно ефективно при първоначален „общ режим“ на изтърпяване на осн. чл.57, ал.1, т.3 от ЗИНЗС.

 

        На осн. чл.25, ал.1 във вр. с чл.23, ал.1 от НК ОПРЕДЕЛЯ по отношение на подсъдимият С.М.Б. със снета по делото самоличност ЕДНО ОБЩО НАКАЗАНИЕ измежду наложените му по НОХД № 334/17г. по описа на ЛРС и наказанието наложено му по настоящето дело, НАЙ-ТЕЖКОТО ОТ ТЯХ„ОСЕМ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА“, което да бъде изтърпяно ефективно при първоначален „общ режим“ на изтърпяване на осн. чл.57, ал.1, т.3 от ЗИНЗС.

 

         На осн. чл.25, ал.2 от НК ПРИСПАДА при изпълнение на наказанието изтърпяното наказание по НОХД № 334/17г. по описа на ЛРС – „Осем месеца лишаване от свобода“, което е изтърпяно за времето от 15.02. до 12.10.2017г.

 

       На осн. чл.189, ал.1 от НПК ОСЪЖДА подсъдимият С.М.Б. със снета по делото самоличност да заплати по смета на МВР София направените в хода на ДП разноски в размер на 140,74лв /сто и четиридесет лева и седемдесет и четири стотинки/, а по сметка на ЛРС, в полза на бюджета на съдебната власт 5лв /пет лева/ - държавна такса за служебно издаване на изпълнителен лист.

 

        ПРИСЪДАТА МОЖЕ ДА СЕ ОБЖАЛВА И ПРОТЕСТИРА ПРЕД ОКРЪЖЕН СЪД ГР.МОНТАНА, В 15-ДНЕВЕН СРОК, СЧИТАНО ОТ ДНЕС, ПО РЕДА НА ГЛАВА ДВАДЕСЕТ И ПЪРВА ОТ НПК.

 

                                                                    

                                                            РАЙОНЕН  СЪДИЯ :

 

                                                  СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ : 1.

                                                                                                    /З.З./

                                                                                                 2.

                                                                                                       /Г.Г./