РЕШЕНИЕ

р.Лом, 22.07.2019 год.

 

В   ИМЕТО   НА   НАРОДА

 

           Ломският районен съд, гражданска колегия, седми състав, в открито заседание на 7 май  2019 година, в състав:

 

                                ПРЕДСЕДАТЕЛ:  Б. А л е к с а н д р о в а

 

При секретаря В. Младенова, след като изслуша докладваното от съдията Александрова гр.дело № 43/19  год. по описа на съда, за да се произнесе ,взе предвид следното :

                  Исково производство по реда на 127 СК.

                  Страните по делото са родители на децата: Д. и Е.. Нямат сключен помежду им граждански брак, живеят разделени и са постигнали съгласие помежду им, относно упражняването на родителските права по отношение на двете деца, режима на контакти с тях и издръжката, както местоживеенето им.  

         В с.з. ищцата се представлява от нарочно упълномощеният от нея , адв.Н.А.. Ответника и баща на децата и пълномощника на ищцата молят съда да одобри представеното споразумение, с което уреждат  отношенията между тях и децата им.

              Съдът, преценявайки събраните по делото доказателства, поотделно и в тяхната съвкупност, намери за установено следното :

               От събраните по делото доказателства се установява,че страните по делото са родители на децата Д. и Е.. Живвели са на съпружески начала и от съвместното им съжителство имат родени две деца. Понастоящем са разделени. Постигнали са съгласие помежду си относно упражняването на род.права за двете деца, местоживеенето им, режима на контакти и издръжката.

             В  съдебно заседание, ищцата е упълномощила адв.А. да я представлява по делото, като пълномощното е нотариално заверено. В с.з. пълномощника на ищцата и ответника заявяват , че са постигнали спогодба относно режим на контакти, упражняване на род. Права, местоживеенето на двете деца и размера на  дължимата издръжката..

           Представят споразумение , уреждащо основните групи въпроси, посочени изчерпателно в него, което съдът е приел в съдебно заседание.

            С оглед отразеното в споразумението, бащата е този които ще упражнява род.права , на майката е определен подходящ режим на контакти, майката се задължава да плаща издръжка в размер по 140 лв. за всяко едно от децата.

Съдът намира,че представеното споразумение са защитени интересите на децата.

      Водим от горното, съдът

 

                                 Р        Е        Ш       И      :

 

ПРЕДОСТАВЯ УПРАЖНЯВАНЕТО НА РОДИТЕЛСКИТЕ ПРАВА на бащата А.Д.А. ЕГН ********** по отношение на децата: Д. А.Д. ЕГН ********** и Е. А.Д. ЕГН **********, като определя местоживеенето им по адреса на бащата- гр.***

ОПРЕДЕЛЯ РЕЖИМ НА КОНТАКТИ , като майката П. Рдославова П. ЕГН ********** има право да взема при себе си децата: Д. А.Д. и Е. А.Д. за осъществяване на родителски контакти с тях, както следва: всяка първа и трета събота и неделя на месеца, за времето от 9,00ч. на съботния ден до 17,00ч. в неделя, както и за по 15 дни през лятото, несъвпадащи с платения годишен отпуск на бащата.

ОСЪЖДА П.Р.П. да заплаща на малолетните деца: Д. А.Д. и Е. А.Д., чрез техния баща и законен представител А.Д.А./всички с посочени по горе данни/ месечна издръжка по 140 лв. за всяко едно от децата, считано от 01.02.2019г. и до настъпване на законови предпоставки за изменение или прекратяване на тази издръжка, ведно със законната лихва за всяка просрочена вноска.

ОСЪЖДА : П.Р.П. да заплати по сметката на ЛРС  ДТ в размер на 201,60 лв.

                  Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

 

                                       РАЙОНЕН   СЪДИЯ :