Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е  

 

                                                    

 

 

                                          гр. Лом, 05.07.2019год.

 

В   И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

Ломският районен съд, ІІ състав, гражданска колегия, в публичното заседание на четвърти юли две хиляди и деветнадесета година, в състав:

 

 

         ПРЕДСЕДАТЕЛ: БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА

 

 

          при секретаря Л. П., като разгледа докладваното от съдията Гр.д. № 50 по описа за 2019г., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

        Иск с правно основание чл. 49, ал. 1 от СК.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

                 Водим от горното, съдът

                                       Р   Е   Ш   И:

 

          ПРЕКРАТЯВА С РАЗВОД ГРАЖДАНСКИЯ БРАК, сключен на 25.11.2015г. с Акт № …….. на Община Лом между Н.Г.В. с ЕГН ********** ***, чрез адв.К.Г. от МАК, съдебен адрес: ***, против В.И.В. с ЕГН ********** ***, с постоянен адрес ***, по ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ, поради сериозно и непоколебимо съгласие.

 

        УТВЪРЖДАВА постигнатото между молителите споразумение, подписано от тях, а именно:

 

         1./ Родителските права то отношение на отглеждането и възпитанието на родените от брака малолетни деца К.В.И. родена на ***г. в гр.Сандански с ЕГН ********** и Т. В.И. роден на ***г. в гр.Сандански с ЕГН ********** се предоставят на майката Н.Г.В. с ЕГН ********** ***, като на бащата В.И.В. се опредял режим на лични контакти с децата всяка втора и четвърта събота и неделя от месеца за времето от 10ч. в събота до 18ч. в неделя и по 20 дни през лятото, които да не съвпадат с платения годишен отпуск на майката.

 

        2./ Родителските права по отглеждането и възпитанието на роденото от брака непълнолетно дете И.В.И. роден на ***г. в гр.Лом с ЕГН ********** се предоставят на бащата В.И.В. с ЕГН ********** ***, като на майката Н.Г.В. се определя режим на лични контакти с детето всяка втора и четвърта събота и неделя от месеца за времето от 10ч. в събота до 18ч. в неделя и по 20 дни през лятото, които да не съвпадат с платения годишен отпуск на бащата.

 

        3./ Бащата В.И.В. ще заплаща за всяко от малолетните деца К.В.И. и Т. В.И. месечни издръжки по 150лв /сто и петдесет лева/, считано от датата на влизане в сила на решението за прекратяване на брака чрез Н.Г.В., като майка и законен представител на малолетните деца.  

 

       4./  Майката Н.Г.В. ще заплаща месечна издръжка в размер на 150лв /сто и петдесет лева/, считано от влизане в сила на решението за прекратяване на брака на непълнолетното дете И.В.И. чрез В.И.В., като баща и законен представител.  

 

        5./ След прекратяване на брака съпругата ще върне предбрачното си име С..

 

        6./ Страните нямат семейно жилище.

 

        7./ По време на брака страните не са придобили недвижими имоти и движими вещи СИО.   

        8./ Страните нямат взаимни претенции към притежаваните от тях банкови сметки.  

 

         9./ Разноските да бъдат поети от всеки един от тях по равно.

 

          ОСЪЖДА В.И.В. с ЕГН ********** ***, с постоянен адрес *** да заплати по сметка на ЛРС сумата от сумата от 20лв /двадесет лева/ - окончателна държавна такса за воденият брачен процес, както и държавна такса в размер на 216лв /двеста и шестнадесет лева/ - по 108лв върху присъдената издръжка за двете деца, както и 5лв /пет лева/ - държавна такса в случай на служебно издаване на изпълнителен лист.

        

         ОСЪЖДА Н.Г.В. с ЕГН ********** *** да заплати по сметка на ЛРС сумата в размер на 20лв /двадесет лева/ - окончателна държавна такса за воденият брачен процес, както и държавна такса в размер на 108лв /сто и осем лева/ - по  върху присъдената издръжка за  детето, както и 5лв в случай на служебно издаване на изпълнителен лист.

 

        РЕШЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ОБЖАЛВАНЕ.

           

                                                                   РАЙОНЕН СЪДИЯ :