ПРОТОКОЛ

гр. Лом, 12.07.2019 год.

Ломският районен съд, трети състав, в публично съдебно заседание на дванадесети юли, две хиляди и деветнадесета година в състав:

 

                                ПРЕДСЕДАТЕЛ : БОРЯНА АЛЕКСАНДРОВА

при участието на секретар: Веселка Младенова,

сложи за разглеждане Гражданско дело № 272 по описа за 2019 г., докладвано от съдия БОРЯНА АЛЕКСАНДРОВА.

На именното повикване в 11.00 ч. се явиха:

……………………………………………………….

         О П Р Е Д Е Л И:

 

ОДОБРЯВА спогодба между К.Е.К. с ЕГН ********** и Ц.К.Ц. с ЕГН ********** страни по гр. дело № 272 от 2019 г. по описа на Районен съд Лом, на основание чл.234, ал.1 от ГПК, съгласно която:

Родителските права по отношение на детето К. Ц. Ц. с ЕГН ********** се присъждат на майката К.Е.К. с ЕГН **********. Като се определя местоживеене на детето по адрес на майката в Република България.

Бащата Ц.К.Ц. с ЕГН **********   ще има право да осъществява контакти с малолетното дете К. Ц. Ц. с ЕГН ********** всяка първа седмица от месеца, считано от 18.00 ч. на петъчния ден до 16.00 ч. в неделния ден с преспиване  и всяка трета събота и неделя от месеца считано от 10:00 часа на съботния ден до 16:00 часа на неделния ден с преспиване. Както и през месеците юли и август, всяка първа и трета седмица от понеделник от 10:00 часа до неделя до 19:00 часа.

Бащата Ц.К.Ц. с ЕГН ********** ще има право да взима детето К. Ц. Ц. с ЕГН ********** за Коледа - 25 декември всяка нечетна година, а всяка четна година ще има право да взима детето на Бъдни вечер 24 декември и Нова година – 31 декември до 01 януари.

Рождените дни на родителите ще се празнува със съответния родител.

Бащата Ц.К.Ц. с ЕГН ********** се задължава да заплаща на майката К.Е.К. с ЕГН ********** в качеството й на законен представител на детето К. Ц. Ц. с ЕГН ********** месечна издръжка в размер на 200 /двеста/ лева считано от 01.07.2019 г. до настъпване на обстоятелства за изменение или прекратяване на същата.

Разноските остават както са направени.

ОСЪЖДА Ц.К.Ц. с ЕГН ********** да заплати държавна такса по сметката на Районен съд Лом в размер на 144.00 лв.

 

ПРЕКРАТЯВА производството по гр.дело №272 от 2019 г. по описа на Районен съд Лом, на основание чл. 234, ал. 1 ГПК, поради постигната между страните спогодба.

Определението за прекратяване подлежи на обжалване с частна жалба пред ОС Монтана в едноседмичен срок от днес.

 

Протоколът приключи в 12.15 ч. и се изготви в съдебно заседание.

 

                                                           РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

                                                                    СЕКРЕТАР: