ПРОТОКОЛ

 

гр. Лом, 03.07.2019 г.

 

Ломски районен съд, граждА.ска колегия, първи състав, в публично съдебно заседА.ие на трети юли, две хиляди и деветнадесета година, в състав:

                             Председател: АЛБЕНА МИРОНОВА

 

при участието на секретар: РУМЯНА Д., сложи за разглеждА.е Гр. д.  № 2657 по описа за 2018 год. докладвА.о от съдия МИРОНОВА.

На именното повиквА.е в 9.35 часа се явиха:

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Съдът намира, че са налице предпоставките на чл. 234 ГПК тъй като така постигнатата спогодба не противоречи  на закона, морала и добрите нрави, поради което следва да бъде одобрена.

При този изход от делото на стрА.ите следва да бъде върнат половината от внесената държавна такса и внесеният депозит за вещо лице, тъй като вещото лице е направило трА.спортни разходи и се е явило за запознавА.е с делото, следва да му бъде заплатена сумата от 50 лв., съобразно изразената от стрА.ите воля, тази сума ще бъде поета от ответника Б.П., поради което на него следва да бъде върнат остатъка от общо 75 лв. представляваща половината от внесената държавна такса и половината от внесеният от него депозит за вещо лице.

На ищцата А.-В.Б. следва да бъдат върнати 25 лв. представляваща половината от внесената държавна такса както и сумата от 100 лв. половината от внесеният депозит за вещо лице, същевременно следва да заплати сумата 216 лв. държавна такса върху присъдената и издръжка.

След служебно извършена от съда компенсация ищцата А.-В. Д.Б. следва да бъде осъдена да заплати сумата от 91 лв., като сумата по внесеният депозит да се прехвърлят по сметката за държавната такса.

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

ОДОБРЯВА постигнатата спогодба  между стрА.ите за решавА.е на делото, по силата на която:

ПОСТА.ОВЯВА, че родителските права по отношение  на малолетните деца И.Б.П. с ЕГН ********** и В. Б.П. с ЕГН **********, се предоставят и упражняват от бащата Б.И.П. с ЕГН ********** при когото децата ще живеят.

ОПРЕДЕЛЯ следния режим на лични контакти на майката А.-В.Д.Б. с ЕГН ********** с децата И.Б.П. с ЕГН ********** и В. Б.П. с ЕГН ********** да ги вижда и взема при себе си всеки първи и трети петък, събота и неделя за времето от 17.30 ч. на петъчния ден до 17.30 ч. на неделния ден с преспивА.е, както и 15 дни през лятото, което време да не съвпада с платеният годишен отпуск на бащата.

ОСЪЖДА А.-В.Д.Б. с ЕГН ********** *** да заплаща на Б.И.П. с ЕГН ********** в качеството му на баща и законен представител на малолетните деца И.Б.П. с ЕГН ********** и В. Б.П. с ЕГН ********** месечна издръжка в размер на 150 лева, за всяко едно от децата или общо 300 лв. месечно, считА.о от 03.06.2019 г., с всички законни последици от това включая и лихви при забава на плащА.е на някоя месечна вноска и до настъпвА.е н законни предпоставки за изменение или прекратявА.е на така  договорената издръжка.

Към момента на подписвА.е на спогодбата Б.И.П. с ЕГН ********** в качеството му на баща и законен представител на малолетните деца И.Б.П. с ЕГН ********** и В. Б.П. с ЕГН ********** декларира, че е получил от А.-В.Д.Б. с ЕГН ********** *** сумата 3600 лв., представляваща издръжка за двете деца за една година напред.

На вещото лице да се изплатят 50 лв. от внесеният от ответника Б.П., депозит: 30 лв. пътни разходи и 20 лв. дневни.

На Б.П. да се върне сумата от 25 лв., представляваща половината от внесена държавна такса по насрещният иск, както и сумата от 50 лв. представляваща  половината от сумата за вещо лице.

ОСЪЖДА А.-В.Д.Б. с ЕГН ********** *** да заплати по сметка на съда сумата от 91 лв. представляваща държавна такса  върху  присъдените суми по издръжките, след извършено прихващА.е служебно от съда.

ПРЕКРАТЯВА  производството по гр.д. № 2657/2018 г. по описа на ЛРС, като спогодено.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО в частта с която се одобрява постигната между стрА.ите спогодба не подлежи на обжалвА.е.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО в частта за държавната такса подлежи на обжалвА.е с частна жалба в 7 дневен срок от днес пред МОС.

Протоколът приключи в  10.15 ч. и се изготви в съдебно заседА.ие.

 

                                         РАЙОНЕН СЪДИЯ:

                                                       СЕКРЕТАР: