Р   Е   Ш   Е   Н   И   Е

 

                                                  

                   

                                             09.11.2018г.

 

                             

                              В    И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

       Районен съд гр.Лом, втори граждански състав, в открито съдебно заседание на двадесет и втори юни две хиляди и осемнадесета година, в състав:

 

                                                                        ПРЕДСЕДАТЕЛ : Б.СЛАВЧЕВА

 

       при секретаря Л.П., като разгледа докладваното от съдия Славчева гр.д. № 270/2018г. по описа на ЛРС, за да се произнесе взе предвид следното:

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

Водим от горното, съдът

 

 

                                     Р  Е  Ш  И  :

 

ПРЕДОСТАВЯ упражняването на родителските права над детето А.В.Г. родена на ***г. с ЕГН ********** на майката П.В.С. с ЕГН **********, като определя местоживеенето му на адреса на майката: от с. …….., обл.Монтана,

 

        ОПРЕДЕЛЯ режим на лични контакти на бащата В.Г.Д. с ЕГН **********,***, с детето А.В.Г. с ЕГН **********, както следва: всяка първа и трета събота и неделя от месеца от 9ч. до 18ч. без преспиване, както и един месец през лятото, който да не съвпада с платения годишен отпуск на майката, без преспиване.

 

 ОСЪЖДА В.Г.Д. с ЕГН **********,***, на осн. чл.143, ал.2 от СК да заплаща на детето А.В.Г. с ЕГН **********, чрез неговата майка и законен представител П.В.С. с ЕГН **********, ежемесечна издръжка в размер на 140лв /сто и четиридесет лева/, считано от датата на подаване на исковата молба –05.02.2018г., ведно със законната лихва за всяка закъсняла вноска, до настъпване на обстоятелства за нейното прекратяване или изменяване.

 

        ОСЪЖДА В.Г.Д. с ЕГН **********,***, на осн. чл.149 от СК да заплати на П.В.С. с ЕГН **********,***, в качеството й на майка и законен представител на детето А.В.Г. с ЕГН ********** издръжка за минало време, една година назад, считано  от 05.02.2017г. до 05.02.2018г. в размер 1 380лв /хиляда триста и осемдесет лева/ - или по 115лв месечно.

 

        ОСЪЖДА В.Г.Д. с ЕГН **********,*** да заплати по сметка на ЛРС държавна такса върху определения размер на първоначалната издръжка в размер на от 201,60лв /двеста и един лева и шестдесет стотинки/ по сметка на ЛРС,  държавна такса върху издръжката за минало време в размер на 55,20лв /петдесет и пет лева и двадесет стотинки/, както и 5,00 /пет/ лева в случай на служебно издаване на изпълнителен лист.

 

        ОСЪЖДА В.Г.Д. с ЕГН **********,*** да заплати на  П.В.С. с ЕГН **********,***, сумата от 330лв /триста и тридесет лева/, представляваща направените от нея разноски по водене на делото, от които 300лв /триста лева/ за адвокатско възнаграждение, както и 30лв /тридесет лева/ за платена държавна такса при образуване на делото.

 

       ДОПУСКА предварително изпълнение на решението в частта относно присъдената издръжка на основание чл.242, ал.1 от ГПК.

 

РЕШЕНИЕТО може да се обжалва пред Окръжен съд гр.Монтана, в двуседмичен срок от връчването му на страните.

 

                                                                           РАЙОНЕН СЪДИЯ :