П   Р   И   С   Ъ   Д    А

                                               

 

                                              

 

 

                                      Гр.Лом  03.10.2018г.

 

 

                           В   И М Е Т О   Н А    Н А Р О Д А        

 

 

       Ломски   районен съд, втори наказателен  състав, в открито  съдебно  заседание на трети октомври две хиляди и осемнадесета година, в състав:                                   

 

 

                                               ПРЕДСЕДАТЕЛ :   БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА      

                                                  

                                СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ :  Ю.А.

                                                                                 Г.Г.

                                                                                                 

       при секретаря Л.П.  и с участието на прокурор при ЛРП Георги Цветанов, като разгледа докладваното  от съдия Славчева НОХД № 217/18г. по описа на  ЛРС, въз основа   на  доказателства и закона, съдът присъди:

 

 

        ПРИЗНАВА подсъдимият К.Г.З. роден ***г***, българин, с българско гражданско, живущ ***, с основно образование, неженен, осъждан, с ЕГН ********** ЗА ВИНОВЕН в това, че на 17.10.2017г. в гр.Лом, ул………., чрез разрушаване на преграда здраво направена за защита на имот – метална врата и алуминиева врата, чрез използване на техническо средство – метална щанга - тип „кози крак“, в условията на повторност и продължавано престъпление, отнел от владението на Н.Д.Л. ***, движими вещи, на обща стойност 900лв, без знанието и съгласието на собственика и с намерение противозаконно да ги присвои, поради което и на осн. чл.195, ал.1, т.3, 4 и 7 във вр. с чл.194, ал.1 във вр. с чл.26, ал.1 и чл.58а, ал.1 от НК ГО ОСЪЖДА  на наказание „ЕДНА ГОДИНА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА“, което да бъде изтърпяно ефективно, при първоначален „общ режим“, на осн. чл.57, ал.1, т.3 от ЗИНЗС.

 

       На осн. чл.59, ал.2 от НК  ПРИСПАДА при изпълнението на наложеното наказание времето на предварителното задържане на подсъдимия в хода на ДП със Заповед по ЗМВР за срок от 24ч. на 19.10.2017г.

 

        На осн. чл.25, ал.1 във вр. с чл.23, ал.1 от НК ОПРЕДЕЛЯ по отношение на подсъдимият  К.Г.З. със снета по делото самоличност ЕДНО ОБЩО НАКАЗАНИЕ измежду наложените му по настоящето дело и наказанието по НОХД № 98/2017г. по описа на ЛРС, НАЙ-ТЕЖКОТО ОТ ТЯХ - „ЕДНА ГОДИНА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА“, което да бъде изтърпяно ефективно, при първоначален „общ режим“, на осн. чл.57, ал.1, т.3 от ЗИНЗС.

 

          На осн. чл.25, ал.2 от НК ПРИСПАДА при изпълнението на определеното общо наказание изтърпяното от подсъдимия наказание по НОХД № 98/2017г. по описа на ЛРС, както и зачетеното по настоящето производство време на осн. чл.59, ал.2 от НК на предварителното задържане на подсъдимия в хода на ДП със Заповед по ЗМВР за срок от 24ч. на 19.10.2017г.

       

        На осн. чл.68, ал.1 от НК ПРИВЕЖДА в изпълнение наложеното на подсъдимият К.Г.З. със снета по делото самоличност наказание по НОХД № 00204/2014г. по описа на РС гр.Етрополе „ТРИ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА“, чието изпълнение е отложено с изпитателен срок от Три години, считано от 23.12.2014г., което наказание вече е изтърпяно ефективно, тъй като е било приведено с Определение от 02.11.2017г. по НОХД № 98/2017г. по описа на ЛРС и не следва да се търпи повторно.

 

         На осн. чл.53, ал.1, б.“а“ от НК ОТНЕМА в полза на държавата иззетият като веществено доказателство – 1бр. метален лост „Кози крак“, използван от подсъдимият за извършване на престъплението.

 

         На осн. чл.189, ал.1 от НПК осъжда подсъдимият К.Г.З. със снета по делото самоличност да заплати по сметка на ОД на МВР гр.Монтана направените в хода на ДП разноски в размер на 63,48лв /шестдесет и три лева и четиридесет и осем стотинки/, както и 5лв по сметка на ЛРС, в полза на бюджета на съдебната власт за  държавна такса за служебно издаване на изпълнителен лист.

 

 

 

        ПРИСЪДАТА МОЖЕ ДА СЕ ОБЖАЛВА И ПРОТЕСТИРА ПРЕД ОКРЪЖЕН СЪД ГР.МОНТАНА, В 15-ДНЕВЕН СРОК, СЧИТАНО ОТ ДНЕС, ПО РЕДА НА ГЛАВА ДВАДЕСЕТ И ПЪРВА ОТ НПК.

 

                                                                    

                                                            РАЙОНЕН  СЪДИЯ :

 

                                                 СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ : 1.

                                                                                                 /Ю.А./

 

                                                                                                  2.

                                                                                                  /Г.Г./