ПРОТОКОЛ

гр. Л О М, 29.01.2019 г.

Ломски районен съд, наказателна колегия, втори наказателен състав в публично съдебно заседание на двадесет и девети януари две хиляди и деветнадесета година в състав:

                                   Председател: БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА

                      Съдебни заседатели: О.Х.Е.

                                                        Т.С.Н.    

при участието на секретар: Л. П. и прокурора ЕЛИ ЛАЗАРОВА, сложи за разглеждане НОХД № 478 по описа за 2018 год. докладвано от СЪДИЯТА СЛАВЧЕВА.

 На именното повикване в 11.00 часа се явиха:

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

 

                                 О П Р Е Д Е Л И :

 

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. Г. Л. от МАК в качеството на защитник на подсъдимия Л.В.Ц. *** от една страна и от друга страна прокурор при ЛРП Ели Лазарова Споразумение за следното:

Подсъдимият Л.В.Ц. роден на *** ***, българин, български гражданин, основно образование, неженен, безработен, живущ ***, понастоящем се намира в Затвора Враца, осъждан, с ЕГН **********, Е ВИНОВЕН в това, че за времето от м. ноември 2017 година до 05.02.2018 година, в гр. Лом, обл. Монтана, при условията на повторност в немаловажен случай, като разрушил преграда, здраво направена за защита на имот, отнел от владението на И.Н.Р. ***, чужди движими вещи: телевизор, марка „Crown“ 42 инча; телевизор, марка „Сони“; 2 броя мини камери; лаптоп, марка „Dell PP25L“ с чанта, „мишка“ и зарядно устройство; косачка, марка „Rider“; 50 метра ел. удължител и 100 метра ел. удължител, на обща стойност 1 225,00 лева, негова собственост, без съгласието му, с намерение противозаконно да ги присвои, поради което и на основание чл. 195, ал. 1, т. 3 и 7, във вр. с чл. 194, ал. 1 НК, при условията на чл. 55, ал. 1, т. 1 НК, МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание ДЕСЕТ МЕСЕЦА “Лишаване от свобода”, което да изтърпи ефективно, при „общ режим“, на основание чл.57, ал.1, т.3 от ЗИНЗС.

На основание чл. 189, ал. 1 от НПК, подсъдимия Л.В.Ц. със снета по делото самоличност, следва да заплати по сметка на ОД на МВР – София, направените по делото разноски за изготвяне на Съдебно-оценителна експертиза в размер на 70,38лв /седемдесет лева и тридесет и осем стотинки/, както и 5лв /пет лева/ - държавна такса за евентуално служебно издаване на изпълнителен лист, в полза на бюджета на съдебната власт по сметката на РС- Лом.

На основание чл. 24, ал. 3 от НПК, ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 478/2018 г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

                                                                  РАЙОНЕН СЪДИЯ:

                                               СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.

                                                                                        /О. Е./

                                                                                                      2.

                                                                                                       /Т. Н./