О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

гр. Лом, 11.12.2018 год.

 

Ломският районен съд, ІІІ-ти състав, в закрито заседание на единадесети декември, две хиляди и осемнадесета година в състав:      

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Албена Миронова,

 

като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 390 по описа за 2018 година и за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Делото е образувано по искова молба от Р.Т.Г., ЕГН **********,*** срещу: Б.Д.Б., ЕГН **********,***, Н.Д.Д., ЕГН **********,***, Е.К.И., ЕГН **********,***, Д.Б.Й., ЕГН **********,***, Д.Ц.Р., ЕГН **********,***, Р.Ц.Р., ЕГН **********,***, К.М.С., ЕГН **********,***, А.М.С., ЕГН **********,***, Г.В.И., ЕГН **********,*** и И.В.И., ЕГН **********,***, за делба на земеделски земи.  

Извършена е размяна на книжа и в срока по чл. 131, ал. 1 ГПК писмен отговор е постъпил само от отв. Д.Й..  

С молба от 11.12.2018 год. ищецът заявява, че оттегля иска и моли производството по делото да бъде прекратено, тъй като с Нотариален акт за покупо-продажба на недвижим имот №  67, т. ХІХ, рег. № 11411, д. № 1766/29.11.2018 год., на Нотариус Ст. Станчев, рег. № 577 в РНК, р-н на действие ЛРС е придобил собствеността и на останалите идеални части от имотите, предмет на делбата.

Към  молбата е приложено копие от гореописания нотариален акт.

Искането е отправено преди приключване на първото съдебно заседание.

Налице е хипотезата на чл. 232 от ГПК, поради което съдът

О П Р Е Д Е Л И :

ПРЕКРАТЯВА производството по гр. дело № 390 по описа за 2018 година на РС – Лом, поради ОТТЕГЛЯНЕ на иска.

 

ОСЪЖДА  Р.Т.Г., ЕГН **********,***, да заплати по сметка на РС – Лом, на основание чл. 9 от Тарифа за ДТ по ГПК, държавна такса в размер на 25,00 /двадесет и пет/ лева, както и 5 лв. в случай на съдебно издаване на изпълнителен лист.

 

Определението подлежи на обжалване с частна жалба пред Окръжен съд Монтана в едноседмичен срок от съобщаването му на страните.

 

Районен   съдия: