ПРОТОКОЛ

гр. Л О М, 21.02.2019 г.

Ломски районен съд, наказателна колегия, втори наказателен състав в публично съдебно заседание на двадесет и първи февруари две хиляди и деветнадесета година в състав:           

                                              Председател: БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА

при участието на секретар: ЛЮБОМИРА ПЕТРОВА и прокурора: РОСЕН СТАНЕВ, сложи за разглеждане НОХД № 31 по описа за 2019 год. докладвано от СЪДИЯТА СЛАВЧЕВА.

 На именното повикване в 09.30 часа се явиха:

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

                   На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

 

                                     О П Р Е Д Е Л И :

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. Р. Б. от МАК, в качеството на защитник на подсъдимия Д.Г.С. ***, от една страна и от друга страна Районен прокурор при ЛРП Росен Станев, за следното:

Подсъдимият Д.Г.С. роден на *** ***, българин, български гражданин, средно образование, женен, безработен, с адрес ***, осъждан, с ЕГН **********, Е ВИНОВЕН В ТОВА, че на 25.08.2018 г. в с. Орсоя, обл. Монтана, без надлежно разрешително, държи в маловажен случай високорисково наркотично вещество – коноп (марихуана) с тегло 0.77 грама, с концентрация на активен компонент тетрахидроканабинол (ТНС) – 4.68% и коноп /марихуана/ с тегло 8.25 грама, с концентрация на активен компонент тетрахидроканабинол /ТНС/ - 5.08% или общо нетно тегло 9.02 грама, установено с физико-химична експертиза № 18/НАР-382/09.10.2018 г. на НТЛ при ОД МВР Монтана, в нарушение на правилата съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, според който е включен в Списък № I, към чл.3, ал.2 – „Растения и вещества с висока степен на риск за общественото здраве поради вредния ефект от злоупотреба с тях, забранени за приложение в хуманитарната и ветеринарната медицина”, на обща стойност 54.12лв, съгласно Постановление на Министерски съвет № 23/29.01.1998 г., поради което и на основание чл. 354а, ал. 5 във вр. с ал. 3, т. 1 от НК, при условията на чл. 54 НК, МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ НАКАЗАНИЕ «ГЛОБА» В РАЗМЕР НА 700лв /СЕДЕМСТОТИН ЛЕВА/, която да заплати в полза на Държавата.

На осн. чл.354а, ал.6 от НК се отнемат в полза на държавата иззетите и изпратени за съхранение на ЦМУ София - коноп (марихуана) с тегло 8.25 грама, с концентрация на активен компонент тетрахидроканабинол (ТНС) – 5.08% или общо нетно тегло 9.02 грама.

 

ОТНЕМА в полза на Държавата веществените доказателства по делото – бял плик, съдържащ празни опаковки от наркотични вещества останали след експертизата и предадени на РС-Лом с приемо-предавателен протокол, за унищожаване.

На основание чл. 189, ал. 1 от НПК, подсъдимия Д.Г.С. със снета по делото самоличност, следва да заплати по сметка на ОД на МВР – София, направените по делото разноски за изготвяне на Физикохимична експертиза в размер на 85,81лв /осемдесет и пет лева и осемдесет и една стотинки/, както и 5лв /пет лева/ - държавна такса за евентуално служебно издаване на изпълнителен лист, в полза на бюджета на съдебната власт по сметката на РС- Лом.

На основание чл. 24, ал. 3 от НПК, ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 31/2019 г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

На ДП няма взета МН.

          Протоколът приключи в 10.00 ч. и е изготвен в съдебно заседание.

                                                                   РАЙОНЕН СЪДИЯ:                                       

                                                                         СЕКРЕТАР: