ПРОТОКОЛ

гр. Лом, 20.02.2019 г.

 

 

Ломският районен съд, наказателна колегия, трети състав в публично съдебно заседание на двадесети февруари, две хиляди и деветнадесета година в състав:

 

 

  Председател: БОРЯНА АЛЕКСАНДРОВА

 

 

при участието на секретар: Веселка Младенова и прокурор Ели Лазарова, сложи за разглеждане НОХД № 50 по описа за 2019 год., докладвано от съдия БОРЯНА АЛЕКСАНДРОВА.

 

На именното повикване в 15:17 часа се явиха:

 

…………………………………………………………………………..

                  ОДОБРЯВА постигнатото споразумение подписано от представителя на Районна прокуратура Лом –прокурор Ели Лазарова и адв. Н.Г. за следното:

Подсъдимият Ц.И.Г., роден на *** ***, български гражданин, със средно образование, пенсионер по болест, адрес за призоваване в страната: гр. Лом, ул.“Бенковски“ № 2, обл. Монтана, не осъждан, ЕГН: ********** Е ВИНОВЕН за това, че:

1.  На 10.09.2017 година, в гр. Лом, обл. Монтана, противозаконно присвоил чужди движими вещи: 2 броя дървени пейки и 1 брой дървена маса, на обща стойност 370,00лева, собственост на Търговско дружество „***“ с. ***, обл.Монтана с Управител и представител О.К.Н.от с. ***, обл. Монтана, които владеел, поради което на основание чл.206, ал.1 вр. с чл.55, ал.1, т.1 от НК МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание ОСЕМ месеца „лишаване от свобода“, изтърпяването, на което на основание чл.66, ал.1 от НК отлага с изпитателен срок от ТРИ години.

На основание чл.381, ал.5, т.4 от НПК, във връзка с чл. 67, ал.1 от НК възпитателната работа по отношение на условно осъдения обвиняем Ц.И.Г. *** се възлага на районен инспектор при РУ гр. Лом, отговарящ за района по местоживеене на обвиняемия

2.                За времето от 01.02.2018 година до 01.04.2018 година, в гр. Лом, обл. Монтана, като използвал техническо средство /ключ/, отнел чужди движими вещи: 2 броя дървени маси и 4 броя дървени пейки, на обща стойност 740,00 лева, от владението на Търговско дружество „***“ с. ***, обл. Монтана с Управител и представител О.К.Н.от с. ***, обл. Монтана, без съгласието на собственика с намерение противозаконно да ги присвои, поради което на основание чл.195, ал.1, т.4, във вр. чл.194, ал.1 във вр. с чл.55, ал.1, т.1 от НК, МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание ОСЕМ месеца „лишаване от свобода“, изтърпяването, на което на основание чл.66, ал.1 от НК да се отложи с изпитателен срок от ТРИ години.

На основание чл.381, ал.5, т.4 от НПК, във връзка с чл. 67, ал.1 от НК възпитателната работа по отношение на условно осъдения обвиняем Ц.И.Г. *** се възлага на районен инспектор при РУ гр. Лом, отговарящ за района по местоживеене на обвиняемия.

 

ОПРЕДЕЛЯ на основание чл.23, ал.1 от НК едно общо наказание, най-тежкото от тях, а именно: ОСЕМ месеца „лишаване от свобода“, изтърпяването, на което на основание чл. 66, ал.1 от НК отлага с изпитателен срок от ТРИ години.

На основание чл.381, ал.5, т.4 от НПК, във връзка с чл. 67, ал.1 от НК възпитателната работа по отношение на условно осъдения обвиняем Ц.И.Г. *** се възлага на районен инспектор при РУ гр. Лом, отговарящ за района по местоживеене на обвиняемия.

 

ОСЪЖДА подсъдимия Ц.И.Г., с ЕГН: ********** да заплати по сметката на ОД МВР Монтана сумата от 70,38 лева направените по делото разноски, за изготвяне на експертиза и 5,00 /Пет/ лева по сметка на ЛРС за евентуално издаване на изпълнителен лист.

ОДОБРЕНОТО споразумение представлява неразделна част от настоящото определение.

ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД №50 от 2019 г. поради постигнато от страните и одобрено от съда споразумение, на основание чл.24, ал.3 НПК.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.

        

ПРОТОКОЛЪТ се изготви в съдебно заседание, което приключи в 15.40 часа.

                                                РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

 

                             СЕКРЕТАР: