ПРОТОКОЛ

гр. Л О М, 27.02.2019 г.

 

Ломски районен съд, наказателна колегия, втори наказателен състав в публично съдебно заседание на двадесет и седми февруари две хиляди и деветнадесета година в състав:

                                                  Председател: БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА

 

при участието на секретар: Анетка Рангелова и прокурора Райна Петрова, сложи за разглеждане НОХД № 86 по описа за 2019 год. докладвано от СЪДИЯТА СЛАВЧЕВА.

 На именното повикване в 09.00 часа се явиха:

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

                                О П Р Е Д Е Л И :

 

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. Наталия Лозанова от МАК, в качеството на защитник на подсъдимият А.А.Е. ***, от една страна и от друга страна прокурор при ЛРП Райна Петрова, за следното:

Подсъдимият А.А.Е. роден на ***г***, българин, български гражданин, основно образование, с адрес ***, пл. „Свобода“ № 3, ет. , ап.6, разведен, безработен, неосъждан, с ЕГН **********,  Е ВИНОВЕН В ТОВА, че на на 15.02.2019г около 14,00 часа в с. Дългоделци, обл. Монтана, по ул. „Георги Д.“, управлявал моторно превозно средство – лек автомобил, марка „Ауди”, модел „80“ с рег.№, негова собственост с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно – 1,60 промила в издишания въздух, установено по надлежния ред – с техническо средство „Алкотест 7510“№ARDM 0225, поради което и на основание чл. 343б, ал. 1 НК, при условията на чл. 55, ал. 1, т. 1 НК, МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание ОСЕМ МЕСЕЦА «ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА», като на основание чл. 66, ал. 1 от НК, изпълнението на така определеното наказание СЕ ОТЛАГА с изпитателен срок от ТРИ ГОДИНИ.

 

На основание чл. 381, ал. 5, т. 4 от НПК, във вр. чл. 67, ал. 1 от НК, възпитателната работа по отношение на условно осъденият подсъдим А.А.Е., СЕ ВЪЗЛАГА на районен инспектор при РУ гр. Берковица на района по местоживеене на подсъдимият.

 

На основание чл. 55, ал. 2 от НК, НЕ СЕ НАЛАГА на подсъдимият А.А.Е. със снета по делото самоличност по-лекото наказание „ГЛОБА”.

 

На основание чл. 343г от НК, СЕ ЛИШАВА подсъдимият А.А.Е. от право да управлява моторно превозно средство за срок от ЕДНА ГОДИНА, като на осн. чл.59, ал.4 от НК се зачита времето от 15.02.2019г. от когато е бил лишен от това си право по административен ред.

На основание чл. 24, ал. 3 от НПК, ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 86/2019 г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

                                                                    

                                                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ:

                                                                         СЕКРЕТАР: