РЕШЕНИЕ

гр. Лом, 16 април 2019 година

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

ЛОМСКИЯТ  РАЙОНЕН СЪД, гражданска колегия, ІІІ състав, в открито съдебно заседание, проведено на 20 февруари две хиляди и деметнадесета година, в състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ : Б о р я н а    А л е к с а н д р о в а

 

при участието на секретаря Веселка Младенова сложи за разглеждане докладваното от съдията Александрова гражданско дело № 60/19 г. по описа на ЛРС и за да се произнесе, взе предвид следното:

Производство по реда на чл.330 ГПК

…………………..

Предвид споразумението между страните , съдът

 

Р  Е  Ш  И :

 

ПРЕКРАТЯВА ЧРЕЗ РАЗВОД, на основание чл. 50 от СК , БРАКА, сключен на 22.06.2007 година в гр. Лом, обл.Монтана, с акт за граждански брак № 37 на Община Лом, между И.К.А. с ЕГН ********** и В.Н.А. с ЕГН ********** , поради сериозното и непоколебимо взаимно съгласие на съпрузите за развод.

УТВЪРЖДАВА споразумението между съпрузите по чл. 51 от СК, както следва:

След прекратяване на брака съпругата В.Н.А.   ще  възвърне предбрачното си фамилно име Б. , и ще се именува В.Н.А..

Ненавършилите пълнолетие деца - А.И.К., ЕГН **********, родена на *** г. и К.И.К. с ЕГН **********, роден на *** г., ще имат местоживеене при майката - В.Н.А..

Родителските права относно родените от брака деца - А.И.К., ЕГН **********, родена на *** г. и К.И.К., с ЕГН **********, роден на *** г., се предоставят за упражняване на майката - В.Н.А..

Определя се следният режим на лични отношения на децата А.И.К.. ЕГН **********, родена на *** г. и К.И.К., с ЕГН **********, роден на *** г., с бащата И.К.А.: Същият има право да взема децата при себе си всяка събота и неделя от 10 часа в събота до 18 часа в неделя, с преспиване, както и 1 месец през лятото, което време не съвпада с платения годишен отпуск на майката.

Бащата И.К.А. се задължава да плаща на децата А.И.К.. ЕГН **********, родена на *** г. и К.И.К., с ЕГН **********, роден на *** г. до 30-то число на текущия месец издръжка в размер на 127,50 лева /сто двадесет и седем лева и петдесет стотинки/ месечно, за всяко от тях, до навършване на пълнолетие.

4.      Молителите нямат  претенции за издръжка един към друг.

5.  Семейното жилище в гр.***, е собственост на трето лице и се предоставя за ползване на И.К.А..

С това споразумение страните слагат край на всякакви спорове между тях, във връзка с брака им.

Разноските по съдебното производство се поемат от страните поравно.

ОСЪЖДА В.Н.А. и И.К.А.  /солидарно/ да заплатят по сметката на ЛРС сума в размер на 40 лв.

Осъжда И.К.А. да заплати по сметката на ЛРС ДТ в размер на 183.60 лв.

РЕШЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

 

                РАЙОНЕН СЪДИЯ: