Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е  

 

№ ...

 

гр. Лом, 08.04.2019 г.

 

В   ИМЕТО  НА  НАРОДА

 

Ломският районен съд, в публичното съдебно заседание на двадесет и шести февруари, две хиляди и деветнадесета година в състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Албена Миронова,

 

при секретаря Румяна Д., като разгледа докладваното от съдията Миронова гр.д. № 247 по описа за 2019 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

            Иск с правно основание чл. 50 СК, производство по реда на чл. 330 ГПК.

 

    ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

            Мотивиран от горното, съдът

 

Р   Е   Ш   И:

 

            ПРЕКРАТЯВА с развод сключеният на 28.03.1983 г. с Акт № 2/28.03.1983 г. на Община Медковец, обл. Монтана Граждански брак между С.Д.Ц., ЕГН **********,*** и И.И.Ц.,  ЕГН **********,***, поради сериозно и непоколебимо взаимно съгласие.

 

УТВЪРЖДАВА постигнатото между молителите споразумение, подписано от тях, а именно:

1. ПРЕДОСТАВЯ на майката С.Д.Ц., ЕГН **********,*** упражняването на родителските права по отношение на родените от брака между страните деца – Е.И.И., ЕГН **********, родена на *** год. и Т.И.И., ЕГН **********, родена на *** год., като ПОСТАНОВЯВА, че децата ще имат местоживеене при майката.

            2. ОПРЕДЕЛЯ на бащата, И.И.Ц.,  ЕГН **********,***, следният режим на родителски контакти с децата Е.И.И., ЕГН **********, родена на *** год. и Т.И.И., ЕГН **********, родена на *** год: през всяка първа и трета събота и неделя на месеца, за времето от 10,00 часа на съботния ден до 18,00 часа на неделния ден,  както и за един месец през лятната ваканция, което време да не съвпада с платения годишен отпуск на майката.  

            3. ОСЪЖДА И.И.Ц.,  ЕГН **********,*** ДА ЗАПЛАЩА на малолетната си дъщеря Е.И.И., ЕГН **********, родена на *** год., чрез майката и законен представител С.Д.Ц., ЕГН **********,***, месечна издръжка в размер от по 140,00 лв. /сто и четиридесет лева/, считано от 08.02.2019 год., заедно с всички законни последици от това, включително и лихви при просрочване на някоя вноска и до настъпване на законни предпоставки за изменението или прекратяването на издръжката.  

            4. ОСЪЖДА И.И.Ц.,  ЕГН **********,*** ДА ЗАПЛАЩА на непълнолетната си дъщеря Т.И.И., ЕГН **********, родена на *** год., със съгласието на майката и законен представител С.Д.Ц., ЕГН **********,***, месечна издръжка в размер от по 140,00 лв. /сто и четиридесет лева/, считано от 08.02.2019 год., заедно с всички законни последици от това, включително и лихви при просрочване на някоя вноска и до настъпване на законни предпоставки за изменението или прекратяването на издръжката.

            5. ПРЕДОСТАВЯ ползването на семейното жилище, с административен адрес: с. Игнатово, обл. Монтана, ул. 9-ти септември № 2 на съпругата, С.Д.Ц., ЕГН **********,***.

            6. Страните нямат взаимни претенции към притежаваните от всеки от тях банкови сметки, фирми и дялове, в случай, че притежават такива.

            7. Движимите вещи, придобити по време на брака страните са си поделили доброволно помежду си и нямат взаимни претенции от имуществен характер.

            8. След прекратяване на брака страните няма да си дължат издръжка един на друг.

9. След прекратяването на брака съпругата С.Д.Ц., ЕГН **********,*** ще продължи да носи придобитото с брака фамилно име Ц..

            10. Разноските по делото остават за сметка на този от съпрузите, който ги е направил, а присъдената с решението държавна такса се поема поравно от молителите.

 

            ОСЪЖДА С.Д.Ц., ЕГН **********,***, да заплати по сметка на РС Лом окончателна д.т. за воденият брачен процес в размер на 20.00 лв. /двадесет лева/, както и 5,00 лв. в случай на служебно издаване на изпълнителен лист.

 

            ОСЪЖДА И.И.Ц.,  ЕГН **********,***, да заплати по сметка на ЛРС сумата от 221,60 лв. /двеста двадесет и един лв., 60 ст./, от които: 201,60 лв. държавна такса върху определеният размер на издръжките и 20,00 лв. – окончателна държавна такса за водения брачен процес, както и 5,00 лв. в случай на служебно издаване на изпълнителен лист.

 

 

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

 

 

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ: