О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

гр. Лом, 05.04.2019г.

 

ЛОМСКИЯТ РАЙОНЕН СЪД, І състав, в закрито  заседание на  пети  април,  две хиляди и деветнадесета  година в състав:

 

                                                                       ПРЕДСЕДАТЕЛ: АЛБЕНА МИРОНОВА,

 

като разгледа докладваното от районния съдия ч.гр.д.№ 28 описа на съда за 2019 г., и за да се произнесе, взе предвид следното:

 

            Производство по реда на чл. 16 и следв. от Договора за правна помощ по граждански дела между Република България и Република Македония,  обн., ДВ, бр. 40 от 19.04.2002 г., в сила от 07.04.2002 г.

 

            Делото е образувано по постъпила чрез Министерство на правосъдието на Република България молба  от Основен съд Скопие ІІ – гр. Скопие, Р. Македония,  относно връчване на съдебни книжа с превод, на лицето В.К. ***.

            С оглед разпоредбата на чл. 18 от Договора, с Разпореждане на съда от 09.01.2019 год.  прието, че поисканото действие ще следва да бъде извършено в съответствие със законодателството на Р. България – т.е., по реда на Гл. VІ ГПК, от служител на ЛРС

Видно от приложената по делото разписка съдебните книжа по настоящата съдебна поръчка са връчени на 01.04.2019г., при условията на чл. 44, ал. 1, изр. последно ГПК – при отказ на адресата да получи книжата. Връчването е редовно.

При това положение съдът счита, че съдебната поръчка е изпълнена и производството по делото следва да бъде прекратено.

Следва чрез централния орган  на замолената държава Република България, а именно- Министерството на правосъдието, да се  изпрати пакетът от документи във връзка с изпълнение на съдебната поръчка, ведно с преписи от настоящото определение и съобщението за връчване.

Ето защо съдът

О П Р Е Д Е Л И:

            ПРЕКРАТЯВА производството по гр.дело № 28/2019г. по описа на Районен съд – Лом.

            ДА СЕ изготви пакет на изпълнението, който да бъде изпратен на предаващия орган – Министерство на правосъдието на Република България, за връщане на съдебната поръчка на молещата държава.

Определението не подлежи на обжалване.

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ: