О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

гр. Лом, 25.03.2019 год.

 

Ломският районен съд, І-ви състав, в закрито заседание на двадесет и пети март, две хиляди и деветнадесета година в състав:      

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Албена Миронова,

като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 1798 по описа за 2018 година и за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Делото е образувано по искова молба от Е.В.П., ЕГН **********,***, срещу ПРБ, с правно основание чл. 2, ал. 1 ЗОДОВ – за неимуществени вреди, причинени по наказателно производство.

Разпоредена е размяна на книжа и в срока по чл. 131, ал. 1 ГПК е постъпил отговор от ответника – ПРБ, чрез прокурор при ЛРП, в което се оспорва искът.

С Определение от 17.09.2018 год., по искане на ищеца му е допусната правна помощ, изразяваща се в процесуално представителство и защита, като е назначен определеният от МАК адв. П. П..

С молба от 15.03.2019 год. Ищецът е заявил, че се отказва изцяло от предявеният иск, както и от назначеният му служебен защитник.

Доколкото в случая е заявен отказ от предявените искове, не е необходимо становището на ответника.

Налице е хипотезата на чл.233 от ГПК, за прекратяване на делото.

Предвид изложеното, съдът

О П Р Е Д Е Л И :

ПРЕКРАТЯВА производството по гр. дело № 1798 по описа за 2018 година на РС – Лом, поради ОТКАЗ от предявените искове.  

 

Определението подлежи на обжалване с частна жалба пред Окръжен съд Монтана в едноседмичен срок от съобщаването му на страните.

 

 

РАЙОНЕН   СЪДИЯ: