Р Е Ш Е Н И Е  

 

№ ………..

гр. Лом, 17.04.2019 год.

 

В   И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

Ломският районен съд, І състав, гражданска колегия, в публичното заседание на деветнадесети март, две хиляди и деветнадесета година, в състав:         

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:   АЛБЕНА МИРОНОВА

 

при секретаря Румяна Димитрова, като разгледа докладваното от съдията Гр. дело № 2162 по описа за 2018 година, за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Искове с правно основание чл. 49, ал. 1 и ал. 3 СК и съединени искове по чл. 144 и чл. 149  СК – издръжка за минало време и занапред

 

            Предявен е иск с правно основание чл. 49 СК от Н.А. М.,  ЕГН **********,***, срещу А.Д.М.,  ЕГН **********,*** – за развод.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

            Мотивиран от горното, съдът

 

Р   Е   Ш   И:

 

            ПРЕКРАТЯВА с развод сключеният  на 18.11.2010 год., с Акт за граждански брак № 0060/18.11.2010 год. на Община Лом, обл. Монтана, Граждански брак между Н.А. М.,  ЕГН **********,*** и А.Д.М.,  ЕГН **********,***, поради сериозно и непоколебимо взаимно съгласие.

УТВЪРЖДАВА постигнатото между молителите споразумение, подписано от тях, а именно:

1.               ПРЕДОСТАВЯ упражняването на родителските права по отношение на роденото от брака малолетно дете – А.А. Д.,  род. *** год., с ЕГН **********, на майката, Н.А. М.,  ЕГН **********,***, като ПОСТАНОВЯВА че детето ще има местоживеене при майката.  

2.               ОПРЕДЕЛЯ на бащата, А.Д.М.,  ЕГН **********,***, следният режим на контакти с малолетното дете А.А. Д.,  род. *** год., с ЕГН **********: бащата ще има право да взема детето при себе си два пъти месечно, всяка първа и трета събота и неделя на месеца, за времето от 8,00 часа на съботния ден до 22,00 часа на неделния ден, с преспиване, като го взема и връща в дома на майката, както и за 20 дни през лятото, което време да не съвпада с евентуалния платен годишен отпуск на майката.  

3.               ОСЪЖДА А.Д.М.,  ЕГН **********,***, да заплаща на А.А. Д.,  род. *** год., с ЕГН **********, чрез майката и законен представител Н.А. М.,  ЕГН **********,***, месечна издръжка в размер на 150 /сто и петдесет/ лева, считано от датата на завеждане на делото – 31.10.2018 год., както и законната лихва за всяка просрочена вноска.

4.               Семейното жилище – апартамент с административен адрес: *********  е лична собственост на съпруга, поради което страните се съгласяват след развода той, съпругът А.Д.М.,  ЕГН **********,***, да продължи да го ползва.

5.               След прекратяването на брака, страните няма да си дължат издръжка един на друг.

6.               ВЪЗСТАНОВЯВА предбрачното име фамилно име на съпругата – К.,  като за напред тя ще се именува Н.А. К..

7.               Придобитото по време на брака имущество ще бъде поделено с отделно делбено дело.

 

            ОСЪЖДА А.Д.М.,  ЕГН **********,***, да заплати по сметка на ЛРС сумата от 128,00 лв. /сто двадесет и осем лева и 00 ст./, представляваща: 108,00 лв. държавна такса върху определената издръжка и 20 лв. – окончателна държавна такса за воденият брачен процес, както и 5 /пет/ лева в случай на служебно издаване на изпълнителен лист.

 

            ОСЪЖДА Н.А. М.,  ЕГН **********,***,, да заплати по сметка на РС Лом окончателна държавна такса в размер на 20 лв. /двадесет лева/ за воденият брачен процес, както и 5 лв. в случай на служебно издаване на изпълнителен лист.

 

            Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

 

 

 

 

                                                                       РАЙОНЕН СЪДИЯ: