О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

гр.Лом,10 април 2019 г.

 

  Ломският районен съд, гражданска колегия, трети състав в закрито заседание на 10.04. 2019 г. в състав :

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ : Б о р я н а   А л е к с а н д р о в а

 

 като разгледа докладваното от съдията А. гражданско дело № 3138 по описа за 2017 година, за да се произнесе взе предвид следното:

   Ищите по делото, чрез пълномощника си по делото адв.К.Г. са сезирали ЛРС с иск за делба на недвижим имот. В хода на производството се установи, че няколко от ответниците са призовани по реда на чл.47 ГПК и съда следва да им назначи особен представител. От АК Монтана са уведомили съда, че ще определят адвокат от колегията, като са определили и възнаграждението му – 600 лв.  На 5.03.19г., съдът е изпратил съобщение на пълномощника на ищците, с указание в 1-седмичен срок от получаването му да внесе определената от МАК сума. Поискано е удължаване на срока, съдът е удължил срока, като срока за внасяне на сумата изтекъл на 1 април т.г.  Към датата на постановяване на настоящето определение пълномощника на ищците не е представил доказателства,че е изпълнил указаното му от съда, с което да отстрани посочените нередовности.

  Съдът намира,че са налице предпоставките визирани в чл.129,ал.3 ГПК производството по делото следва да бъде прекратено, а исковата молба и доказателствата съответно-върнати.

  При изложеното съдът

 

О П Р Е Д Е Л И

 

ПРЕКРАТЯВА производството по гр.д.3138/17 г. по описа на ЛРС.

  ВРЪЩА искова молба на пълномощника на ищицте.

   Определението подлежи на обжалване с частна жалба пред МОС от заинтересованата страна н 1-седмичен срок от съобщението.

     След влизане в сила на определението да се върне ИМ на пълномощника на  ищеца.

 

 

 

РАЙОНЕН  СЪДИЯ :