РЕШЕНИЕ

№…………..

гр. Лом, 27 юни 2019 година

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

ЛОМСКИЯТ  РАЙОНЕН СЪД, гражданска колегия, ІІІ състав, в открито съдебно заседание, проведено на 21 май две хиляди и деветнадесета година, в състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ : Б о р я н а    А л е к с а н д р о в а

 

при участието на секретаря Веселка Младенова сложи за разглеждане докладваното от съдията Александрова гражданско дело № 455/2019 г. по описа на ЛРС и за да се произнесе, взе предвид следното:

Производство по реда на чл.330 ГПК

…………

Предвид изложеното съдът намира, че бракът между съпрузите следва да бъде прекратен на основание чл. 50 от СК, като последиците от развода бъдат уредени съобразно споразумението между тях, което съдът следва да утвърди.

Предвид споразумението между страните , съдът

 

Р  Е  Ш  И :

 

ПРЕКРАТЯВА ЧРЕЗ РАЗВОД, на основание чл. 50 от СК , БРАКА, сключен на 19.01.2018 година в гр.Вълчедръм, обл.Монтана, с акт за граждански брак №000/19.01.2018 г. на Община Вълчедръм, между Л.И.П. с ЕГН ********** и М.Ч. гражданин на Република ***, родена на *** г. с постоянен адрес Република *** с паспорт №*** издаден от сръбските паспортни власти, поради сериозното и непоколебимо взаимно съгласие на съпрузите за развод.

УТВЪРЖДАВА споразумението между съпрузите по чл. 51 от СК, както следва:

След прекратяване на брака съпругата М.Ч. ще продължи да носи фамилията Ч..

След прекратяване на брака страните не си дължат издръжка.

Вещите придобити по време на брака ще поделят извънсъдебно, по време на брака нямат придобити спестовни влогове и ценни книжа, не са регистрирали фирми и не притежават дялове в търговски дружества, ако някой от съпрузите е сключил облигационен договор, то изпълнението на този договор се поема от същият съпруг.

Семейното жилище в гр.***“ което е индивидуална собственост на Л.И.П. се предоставя за ползване на съпруга Л.И.П..

 С това споразумение страните слагат край на всякакви спорове между тях, във връзка с брака им.

Разноските по съдебното производство се поемат от страните поравно.

ОСЪЖДА Л.И.П. с ЕГН ********** и М.Ч. гражданин на Република ***, родена на *** г. /солидарно/ да заплатят по сметката на ЛРС сума в размер на 40 лв.

 

РЕШЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

             РАЙОНЕН СЪДИЯ: