Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е  

гр. Лом, 14.06.2019 г.

 

В   ИМЕТО  НА  НАРОДА

 

Ломският районен съд, в І състав, в публичното съдебно заседание на двадесет и трети април,  две хиляди и деветнадесета година в състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Албена Миронова,

 

при секретаря Румяна Димитрова, като разгледа докладваното от съдия Миронова гр.д. № 563 по описа за 2019 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

            Охранително производство по реда на чл. 330 и следв. ГПК.

            Иск е с правно основание чл. 50 СК.

 

            ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

            Мотивиран от горното, съдът

Р     Е     Ш     И:

            ПРЕКРАТЯВА с развод, сключеният на 07.06.1992 г., с Акт № 95/07.06.1992 г. на Община Лом, обл. Монтана, Граждански брак между Е.В.Х.,  ЕГН **********,*** и Д.Т.Х., ЕГН **********,***, поради сериозно и непоколебимо съгласие.

УТВЪРЖДАВА постигнатото между молителите споразумение, подписано от тях, а именно:

1. Страните не си дължат издръжка един на друг след прекратяването на брака. .

            2. След прекратяването на брака, съпругата Д.Т.Х.  запазва придобитото с брака фамилното име Х..  

            3. ПРЕДОСТАВЯ ползването на семейното жилище – апартамент с административен адрес: ********, на съпругата Д.Т.Х..  

            4. Паричните влогове, набрани по време на брака остават в лична собственост на титулярите на съответните банкови сметки.

            5. Изтеглените кредити по време на брака остават в тежест и продължават да се обслужват от всеки един от титулярите по кредитите.

            6. Движимите вещи, представляващи съпружеска имуществена общност страните са поделили извънсъдебно помежду си и нямат взаимни претенции от имуществен характер.

7. Разноските по делото се поемат от всеки от страните по равно.

8. Придобитите по време на брака недвижим имот и автомобил, съпружеска имуществена общност се поделят по следния начин:

            А./ В ДЯЛ И ИЗКЛЮЧИТЕЛНА СОБСТВЕНОСТ на Д.Т.Х., ЕГН **********,*** се поставя:

            - САМОСТОЯТЕЛЕН ОБЕКТ В СГРАДА с идентификатор 44238.505.778.1.1, находящо се в гр. Лом, общ. Лом, обл. Монтана, по кадастралната карта и кадастралните регистри, одобрени със Заповед № РД-18-5/26.01.2009 год. на изпълнителния директор на АГКК, с последно изменение със Заповед № КД-14-12-181/15.08.2011 год., на началника на СГКК Монтана, с административен адрес: *************, намиращ се в сграда 1, разположена в ПИ с идентификатор 44238.505.778, с предназначение на самостоятелния обект: жилище, апартамент, с брой нива на обекта – едно, с посочена в документа за площ 85,50 кв.м., състоящ се, съгласно документа за собственост от две стаи, хол, кухня и сервизни помещения, със съответните прилежащи и идеални части от общите части на сградата и от правото на строеж, при съседни самостоятелни обекти в сградата: на същия етаж – няма, под обекта – няма, над обекта: ПИ с идентификатор 44238.505.778.1.2.

            Данъчната оценка на недвижимия имот е 12 315,51 лв.

 

            Б./ В ДЯЛ И ИЗКЛЮЧИТЕЛНА СОБСТВЕНОСТ на Е.В.Х.,  ЕГН **********,*** се поставя:

- ЛЕК АВТОМОБИЛ, марка АУДИ, модел А4, с рег. № ********, цвят: сив металик, с рама № ************, с двигател № *********.

            Застрахователната стойност на автомобила е  700 лв.

 

 

            ОСЪЖДА Д.Т.Х., ЕГН **********,***, да заплати по сметка на ЛРС сумата от 271,31 лв. /двеста седемдесет и един лева, 31 стотинки/, представляващи: 25,00 лв. окончателна държавна такса за водения брачен процес и 246,31 лв. държавна такса върху стойността на дела й по споразумението за имуществените отношения, както и 5,00 лв. в случай на служебно издаване на изпълнителен лист.

 

            ОСЪЖДА Е.В.Х.,  ЕГН **********,*** да заплати по сметка на ЛРС сумата от 50,00 лв. /петдесет лева, 00 стотинки/, от които: 25,00 лв. държавна такса върху стойността на дела му по споразумението за имуществените отношения и 25,00 лв. окончателна държавна такса за водения брачен процес, както и 5,00 лв. в случай на служебно издаване на изпълнителен лист.

 

            Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

           

 

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ: