РЕШЕНИЕ

№…………..

гр. Лом, 27 юни 2019 годИ.

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

ЛОМСКИЯТ  РАЙОНЕН СЪД, гражданска колегия, ІІІ състав, в открито съдебно заседание, проведено на 15 май две хиляди и деветнадесета годИ., в състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ : Б о р я н а    А л е к с а н д р о в а

 

при участието на секретаря Веселка Младенова сложи за разглеждане докладваното от съдията Александрова гражданско дело № 748/2019 г. по описа на ЛРС и за да се произнесе, взе предвид следното:

Производство по реда на чл.330 ГПК

…………

Предвид изложеното съдът намира, че бракът между съпрузите следва да бъде прекратен на основание чл. 50 от СК, като последиците от развода бъдат уредени съобразно споразумението между тях, което съдът следва да утвърди.

Предвид споразумението между страните , съдът

 

Р  Е  Ш  И :

 

ПРЕКРАТЯВА ЧРЕЗ РАЗВОД, на основание чл. 50 от СК , БРАКА, сключен на 25.03.2014 годИ. в гр. Лом, обл.Монтана, с акт за граждански брак №0019/25.03.2014 г. на ОбщИ. Лом, между П.Т.В. с ЕГН ********** и С.С.В. с ЕГН **********, поради сериозното и непоколебимо взаимно съгласие на съпрузите за развод.

УТВЪРЖДАВА споразумението между съпрузите по чл. 51 от СК, както следва:

След прекратяване на брака съпругата П.Т.В. с ЕГН ********** възстанови предбрачното си фамилно име и ще се именува П.Т. П..

УПРАЖНЯВАНЕТО на родителските права по отношение на роденото от брака им дете И. С. В. ЕГН ********** се предоставят на майката П.Т.В., като местоживеенето на детето се определя по нейният настоящ адрес.

Бащата С.С.В. с ЕГН ********** ще осъществява лични контакти с детето И. С. В., както следва: всяка събота и неделя на месеца за времето от 10.00 часа на съботния ден до 18,00 часа на неделния ден със преспиване при него, включително и по всяко друго време при изричното съгласие на майката на детето, както и един месец през лятото, което да не съвпада с платения годишен отпуск на майката.

Бащата С.С.В. с ЕГН ********** се задължава да заплаща на малолетната И. С. В. родена на *** годИ. с ЕГН ********** чрез законния й представител П.Т.В. месечна издръжка в размер на по 140 / сто и четиридесет/ лева считано от влизане в сила на решението за прекратяване на брака между страните, ведно със законните лихви при просрочие на някоя месечна вноска и до настъпване на законни предпоставки за прекратяване или изменение на тази издръжка

УПРАЖНЯВАНЕТО на родителските права по отношение на роденото от брака им дете Р. С. В. с ЕГН ********** се предоставят на бащата С.С.В., като местоживеенето на детето се определя по неговия настоящ адрес.

Майката П.Т.В. с ЕГН ********** ще осъществява лични контакти с детето Р. С. В., както следва: всяка събота и неделя на месеца за времето от 10.00 часа на съботния ден до 18,00 часа на неделния ден със преспиване при нея, включително и по всяко друго време при изричното съгласие на бащата на детето, както и един месец през лятото, което да не съвпада с платения годишен отпуск на бащата.

Майката П.Т.В. с ЕГН ********** се задължава да заплаща на малолетната Р. С. В. родена на *** годИ. с ЕГН ********** чрез законния й представител С.С.В. месечна издръжка в размер на по 140 / сто и четиридесет/ лева считано от влизане в сила на решението за прекратяване на брака между страните, ведно със законните лихви при просрочие на някоя месечна вноска и до настъпване на законни предпоставки за прекратяване или изменение на тази издръжка.

 

След прекратяване на брака страните не си дължат издръжка.

Вещите придобити по време на брака ще поделят извънсъдебно, по време на брака нямат придобити спестовни влогове и ценни книжа, не са регистрирали фирми и не притежават дялове в търговски дружества, ако някой от съпрузите е сключил облигационен договор, то изпълнението на този договор се поема от същият съпруг.

 

Семейното жилище в гр.****, съпружеска имуществена общност, се предоставя за ползване от П.Т.В. с ЕГН **********.

С това споразумение страните слагат край на всякакви спорове между тях, във връзка с брака им.

Разноските по съдебното производство се поемат от страните поравно.

ОСЪЖДА П.Т.В. с ЕГН ********** и С.С.В. с ЕГН **********   /солидарно/ да заплатят по сметката на ЛРС сума в размер на 40 лв.

Осъжда П.Т.В. с ЕГН ********** да заплати по сметката на ЛРС ДТ в размер на 108 лв.

Осъжда С.С.В. с ЕГН **********да заплати по сметката на ЛРС ДТ в размер на 108 лв.

 

РЕШЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

             РАЙОНЕН СЪДИЯ: