П   Р   И   С   Ъ   Д    А

                                               

 

                                              

 

 

                                      Гр.Лом 06.06.2019г.

 

 

                           В   И М Е Т О   Н А    Н А Р О Д А        

 

 

       Ломски   районен съд, втори наказателен  състав, в открито  съдебно  заседание на шести юни две хиляди и деветнадесета година, в състав:                                   

 

 

                                          ПРЕДСЕДАТЕЛ :   БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА      

                                            

                          

       при секретаря Л.П. и с участието на прокурор при ЛРП Г.Ц., като разгледа докладванотоот съдия Славчева НОХД № 249/18г. по описа на  ЛРС, въз основа   на  доказателства и закона, съдът присъди:

 

 

        ПРИЗНАВА подсъдимият С.К.Б. роден на ***г. в гр.София, българин, с българско гражданство, живущ ***, с висше образование, неосъждан, с ЕГН ********** ЗА ВИНОВЕН в това, че на 11.10.2017г. около 13ч. в гр.Брусарци, обл.Монтана по ул.“Двадесет и трети септември“ управлява МПС – лек автомобил, марка „Ситроен“, модел „Ксара“, с рег.№ ……, собственост на Ф.С. Б. от гр.София с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда – 1,56промила, установено по надлежния ред с Протокол № 630/13.10.2017г. за химическо изследване за определяне на концентрация на алкохол в кръвта на Специализирана химическа лаборатория при ЦСМП гр.Плевен, поради което и на осн. чл.343б, ал.1 във вр. с чл.54 от НК ГО ОСЪЖДА на наказание „ЕДНА ГОДИНА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА“, чието изпълнение е отложено с изпитателен срок от ТРИ ГОДИНИ, считано от влизане на присъдата в сила, както и наказание „ГЛОБА“ в размер на 200лв /двеста лева/, която да заплати в полза на държавата.

 

         На осн. чл.343г във вр. с чл.343б, ал.1 и чл.37, ал.1, т.7 от НК ЛИШАВА подсъдимият С.К.Б. със снета по делото самоличност ОТ ПРАВО ДА УПРАВЛЯВА МПС за срок от ЕДНА ГОДИНА, като на осн. чл.59, ал.4 от НК ПРИСПАДА при изпълнението на така наложеното наказание времето през което подсъдимият е бил лишен от възможността да упражнява това си право по административен ред, считано от 11.10.2017г.

 

          На осн. чл.189, ал.1 от НПК ОСЪЖДА подсъдимият С.К.Б. със снета по делото самоличност да заплати по сметка на МВР София направените в хода на ДП разноски  в размер на 5лв /пет лева/, а по сметка на ЛРС, в полза на бюджета на съдебната власт - 5лв /пет лева/ - държавна такса за служебно издаване на изпълнителен лист

 

 

        ПРИСЪДАТА МОЖЕ ДА СЕ ОБЖАЛВА И ПРОТЕСТИРА ПРЕД ОКРЪЖЕН СЪД ГР.МОНТАНА, В 15-ДНЕВЕН СРОК, СЧИТАНО ОТ ДНЕС, ПО РЕДА НА ГЛАВА ДВАДЕСЕТ И ПЪРВА ОТ НПК.

 

                                                                    

                                                            РАЙОНЕН  СЪДИЯ :