ПРОТОКОЛ

 

гр. Лом, 13.06.2019 г.

 

Ломски районен съд, наказателна колегия, първи състав, в публично съдебно заседание на тринадесети юни, две хиляди и деветнадесета година, в състав:

                                                          Председател: АЛБЕНА МИРОНОВА

 

Съдебни заседатели:

        1. В. КИРИЛОВАСТОЯНОВА-О. 

         2.Г.Г.И.

                                               

 

при участието на секретар: РУМЯНА ДИМИТРОВА, прокурор: ЕЛИ ЛАЗАРОВА, сложи за разглеждане НОХД  № 180 по описа за 2019 год. докладвано от съдия МИРОНОВА.

На именното повикване в 14.00 часа се явиха:

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

На основание чл. 382, ал.7 НПК, съдът   

 

 О П Р Е Д Е Л И:

         

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. С.П. *** в качеството му на служебензащитник на подсъдимия С.Г.П. *** от една страна и от друга страна прокурор Ели Лазарова, споразумение за следното:

 

Подсъдимият С.Г.П., роден на *** ***, с настоящ адрес:***, българин, български гражданин, основно образование, безработен, неженен, осъждан, с ЕГН **********, Е ВИНОВЕН в това, че на 14.01.2019 година, в с. Якимово, обл.Монтана, при условията на опасен рецидив, като унищожил преграда, здраво направена за защита на имот /счупил стъкло на прозорец на жилищна постройка/, отнел чужди движими вещи: три броя връзки с пресни картофи с общо тегло 15 кг., пакетирани кори за баница, марка „Тракийски кори“ с тегло 400 гр., 2 броя електрически крушки, марка „Хороз електрик“, 1 брой самобръсначка, марка „Жилет“, крем за бръснене „Каро“ и 3 чифта мъжки трикотажни чорапи, на обща стойност 28,80 лева, от владението на Н.М.М. ***, негова собственост, без съгласието му с намерение противозаконно да ги присвои, поради което и на основание чл.196, ал.1, т.2, във вр. чл.195, ал.1, т.3, във вр. чл.194, ал.1 от НК при условията на чл.55, ал.1, т.1 от НК ГО ОСЪЖДА на ПЕТ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА, което да бъде изтърпяно ефективно при първоначален «строг» режим на изтърпяване.

 

На основание чл.59, ал. 2 от НК, ЗАЧИТА времето, през което е бил със Заповед за задържане на лице за срок до 24 часа от 14.01.2019 година и с Постановление на Районна прокуратура гр. Лом за вземане мярка за неотклонение «Задържане под стража» до 72 часа от 15.01.2019 година.

На основание чл.59, ал.1, т. 1 от НК, ЗАЧИТА времето, през което е бил с мярка за неотклонение  «Задържане под стража», взета с Определение по ЧНД № 28/2019 година по описа на Районен съд гр. Лом, считано от 17.01.2019 година.

 

ОСЪЖДА С.Г.П. със снета по делото самоличност  да заплати сумата в размер на 51,52 лв. за изготвяне на съдебно оценителна експертиза на ДП, като сумата бъде внесена по сметката на ОД МВР Монтана, както и 5 (пет) лева в случай на служебно издаване на изпълнителен лист, по сметката на РС Лом.

 

На основание чл. 24, ал.3 от НПК ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 180/2019 г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ОБЖАЛВАНЕ ИЛИ ПРОТЕСТ.

 

                                                 РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

 

    СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:   1.

                                                                     /В. С.-О./

 

2.

/Г.И./

 

……………………………………………………………………………

 

Протоколът приключи в 14.55 ч. и се изготви в съдебно заседание.

 

 

                                           РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

                              СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:   1.

                                                                     /В. С.-О./

 

2.

/Г.И./

 

                                                                     СЕКРЕТАР: