ПРОТОКОЛ

гр. Л О М, 21.06.2019 г.

Ломски районен съд, наказателна колегия, втори наказателен състав в публично съдебно заседание на двадесет и първи юни две хиляди и деветнадесета година в състав:                          

                   Председател: БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА

  

при участието на секретар: Л. П. и прокурора: ИВАН КАРАГЬОЗОВ, сложи за разглеждане НОХД № 187 по описа за 2019 год. докладвано от СЪДИЯТА СЛАВЧЕВА.

 На именното повикване в 09.30 часа се явиха:

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

                                     

                                  О П Р Е Д Е Л И :

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. В. И. от МАК, в качеството на защитник на подсъдимия С.Т.И. ***, от една страна и от друга страна прокурор при ЛРП Иван Карагьозов, за следното:

Подсъдимият С.Т.И. роден на *** ***, българин, български гражданин, средно образование, женен, неосъждан, с адрес ***, работи като сортировач във фирма „……, с ЕГН **********, Е ВИНОВЕН В ТОВА, че на 03.03.2019г., в гр. Лом, обл. Монтана, около 23.05 часа, по ул. ”Софийска”, управлявал моторно превозно средство – лек автомобил марка „БМВ”, модел „ 318И”, с рег. № М 5550 ВА, негова собственост, с концентрация на алкохол в кръвта си на 1.2 на хиляда, а именно 1,87 промила на хиляда, установено по надлежния ред чрез химическа експертиза № 77/07.03.2019г. на ЦСМП – гр.Плевен, поради което и на основание чл. 343б, ал. 1 от НК, при условията на чл. 55, ал. 1, т. 1 НК, МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание «ТРИ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА», като на основание чл. 66, ал. 1 от НК, изпълнението на така определеното наказание СЕ ОТЛАГА с изпитателен срок от ТРИ ГОДИНИ.

 

На основание чл. 381, ал. 5, т. 4 от НПК, във вр. чл. 67, ал. 1 от НК, възпитателната работа по отношение на условно осъдения подсъдим С.Т.И., СЕ ВЪЗЛАГА на районен инспектор при РУ гр. Лом на района по местоживеене на подсъдимия.

На основание чл. 55, ал. 3 от НК, НЕ СЕ НАЛАГА по-лекото наказание „глоба” предвидено кумулативно в санкционната част от състава на извършеното престъпление.

 

На основание чл. 343г от НК, СЕ ЛИШАВА подсъдимия С.Т.И. от право да управлява моторно превозно средство за срок от ЕДНА ГОДИНА, като на осн. чл.59, ал.4 от НК се зачита времето от 03.03.2019г. от когато е бил лишен от това си право по административен ред.

На основание чл. 189, ал. 1 от НПК, подсъдимия С.Т.И. със снета по делото самоличност, следва да заплати по сметка на ОД на МВР – София, направените по делото разноски за изготвяне на Химическа експертиза в размер на 55,00лв /петдесет и пет лева/, както и 5лв /пет лева/ - държавна такса за евентуално служебно издаване на изпълнителен лист, в полза на бюджета на съдебната власт по сметката на РС- Лом.

 

На основание чл.24, ал.3 от НПК ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 187/2019г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

На ДП не е взета мярка за неотклонение.

          Протоколът приключи в 10.10 ч. и е изготвен в съдебно заседание.

                                                                   РАЙОНЕН СЪДИЯ:                                                                                                                               

                                                                        СЕКРЕТАР: