П Р О Т О К О Л

гр. Лом, 11.06.2019 г.

 

Ломски районен съд, наказателна колегия, втори наказателен състав в публично съдебно заседание на единадесети юни две хиляди и деветнадесета година в състав:

                                                  Председател: БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА

 

при участието на секретар: Анетка Рангелова и прокурора Георги Ц. сложи за разглеждане НОХД № 213 по описа за 2019 год. докладвано от СЪДИЯТА СЛАВЧЕВА.

 

На именното повикване в 11.00 часа се явиха:

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

 

                                О П Р Е Д Е Л И :

 

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. Р.Б.от МАК, в качеството на защитник на подсъдимият Т.Д.С. ***, от една страна и от друга страна прокурор при ЛРП Георги Ц., за следното:

Подсъдимият Т.Д.С. роден на ***г***, българин, български гражданин, основно образование, с адрес ***, женен, безработен, неосъждан, осъждан – реабилитиран с ЕГН **********, Е ВИНОВЕН В ТОВА, че на 27.05.2019 г. в гр. Лом, обл. Монтана, около 18.40 часа, по ул. „Пристанищна”, управлява моторно превозно средство – лек автомобил, марка „***” с регистрационен номер ***, негова собственост с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда – 2,47 промила, установено по надлежния ред, чрез техническо средство „АЛКОТЕСТ ДРЕГЕР 7510” с инв. № ARDM 0225, поради което и на основание чл. 343б, ал. 1 НК, при условията на чл. 55, ал. 1, т. 1 НК, МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание „ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА” за срок от ПЕТ месеца, изпълнението на което да се отложи с изпитателен срок от ТРИ години – на основание чл. 66, ал. 1 от НК.

 

На основание чл. 381, ал. 5, т. 4 от НПК във вр. с чл. 67, ал. 1 от НК възпитателната работа по отношение на условно осъдения подсъдим Т.Д.С. с ЕГН ********** СЕ ВЪЗЛАГА на районен инспектор при РУ МВР – Лом, отговарящ за района по местоживеене на подсъдимия;

        

НА основание чл. 55, ал. 3 от НК не се налага кумулативно предвиденото наказание „ГЛОБА от 200 до 1000 лева”;

 

На основание чл. 343г от НК подсъдимият Т.Д.С. СЕ ЛИШАВА от право да управлява моторно превозно средство за срок от ЕДНА ГОДИНА, като на осн. чл.59, ал.4 от НК се зачита времето от 27.05.2019г. от когато е бил лишен от това си право по административен ред.

На основание чл. 24, ал. 3 от НПК, ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 133/2019 г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

          Протоколът приключи в 11.30 ч. и е изготвен в съдебно заседание.

                                                                    

                                                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ:

                                                                         СЕКРЕТАР: