ПРОТОКОЛ

 

гр. Лом, 17.06.2019 г.

 

Ломски районен съд, наказателна колегия, първи състав, в публично съдебно заседание на седемнадесети юни, две хиляди и деветнадесета година, в състав:

                            Председател: АЛБЕНА МИРОНОВА

 

 

при участието на секретар: РУМЯНА ДИМИТРОВА, прокурор: ЕЛИ ЛАЗАРОВА сложи за разглеждане НОХД  № 227 по описа за 2019 год. докладвано от съдия МИРОНОВА.

На именното повикване в 14.00 часа се явиха:

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

 

                             О П Р Е Д Е Л И :

 

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. Н.К. *** в качеството на защитник на подсъдимия С.Н.А. *** от една страна и от друга страна прокурор Ели Лазарова, Споразумение за следното:

 

Подсъдимият  С.Н.А. роден на *** ***, българин, български гражданин, със средно образование, женен, работещ, неосъждан, с ЕГН **********  Е ВИНОВЕН  в това, че  на 02.06.2019 година, около 05:10 часа, в с. Станево, обл. Монтана, по ул.“Петнадесета“, управлявал моторно превозно средство – лек автомобил, марка „Опел“, модел „Вектра“, с рег. № ******, негова собственост, с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда – 2,19 на хиляда, в издишания въздух, установено по надлежния ред – чрез техническо средство „Алкотест 7510“, с инв. № ARDM0225, поради което и на основание чл. 343б, ал. 1 НК във връзка с чл.55 ал.1,т.1 НК ГО ОСЪЖДА на наказание ЧЕТИРИ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА, като на основание чл.66 ал.1 от НК изпълнението на така определеното наказание, отлага за срок от ТРИ ГОДИНИ от влизане на определението в законна сила.

НЕ НАЛАГА кумулативно предвиденото наказание ГЛОБА, на основание чл. 343б, ал.2 във връзка с чл.55, ал.3 НК.

На основание чл.381, ал.5, т.4 от НПК вр. чл.67, ал.1 от НК, възпитателната работа по отношение на условно осъдения подсъдим  С.Н.А. се възлага на районен инспектор при РУ гр.Лом, отговарящ за района по местоживеене на подсъдимия.

 

На основание чл.343г, във вр. с чл.343б, ал. 1, във вр. с чл.37, ал.1, т.7 НК, ЛИШАВА подсъдимия С.Н.А. от правото да управлява МПС за срок от ЕДНА ГОДИНА.

На основание чл.59, ал.4 от НК ПРИСПАДА времето през което подсъдимия С.Н.А. е бил лишен по административен ред от възможността да упражнява това си право, считано от 02.06.2019 г. /чрез отнемане на СУМПС/ до момента на одобряване на споразумението от съда.

На основание чл. 24, ал. 3 от НПК ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 227/2019 г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

         

          На досъдебното производство не е вземана мярка за неотклонение.

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

Протоколът приключи в 14.45 ч. и се изготви в съдебно заседание.

 

 

                                       РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

 

СЕКРЕТАР: