ПРОТОКОЛ

 

гр. Лом, 19.06.2019 г.

 

Ломският районен съд, наказателна колегия, трети състав в публично съдебно заседание на деветнадесети юни, две хиляди и деветнадесета година в състав:

  Председател: БОРЯНА АЛЕКСАНДРОВА

 

при участието на секретар: Веселка Младенова и прокурор Иван Карагьозов, сложи за разглеждане НОХД № 235 по описа за 2019 год., докладвано от съдия БОРЯНА АЛЕКСАНДРОВА.

 

На именното повикване в 14:00 часа се явиха:

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………...

О П Р Е Д Е Л И:

         

ОДОБРЯВА постигнатото споразумение подписано от представителя на Районна прокуратура Лом –прокурор Иван Карагьозов и адв. Н.К. за следното:

Подсъдимият Г.Г.И., роден на *** ***, жител и живущ ***, българин, български гражданин, неосъждан, с ЕГН ********** Е ВИНОВЕН за това, че:

На 09.06.2019 година, около 17:20 ч., в гр. Лом, обл. Монтана, по ул. „Александър Стамболийски“, управлява моторно превозно средство – лек автомобил марка „Алфа Ромео”, модел „147”, с рег. № М 1765 ВК, след употреба на наркотични вещества – тетрахидроканабинол, поради което на основание чл.343б, ал.3 от НК при условията на чл.55, ал.1, т.1 от НК  МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание се определи наказание – ТРИ месеца „лишаване от свобода“, като на основание чл.66, ал.1 от НК отлага изпълнението на наказанието с изпитателен срок от ТРИ години.

На основание чл.55, ал.3 от НК, НЕ НАЛАГА по-лекото наказание „глоба” предвидено кумулативно в санкционната част от състава на извършеното престъпление.

На основание чл.343г от НК, ЛИШАВА обвиняемия Г.Г.И. от право да управлява моторно превозно средство за срок от ЕДНА година.

На основание чл.59, ал.4 от НК ПРИСПАДА времето, през което обвиняемия е бил лишен по административен ред от правото си да управлява моторно превозно средство, считано от 09.06.2019 година.

 

ОДОБРЕНОТО споразумение представлява неразделна част от настоящото определение.

ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД №235 от 2019 г. поради постигнато от страните и одобрено от съда споразумение, на основание чл.24, ал.3 НПК.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.

          Мярка за неотклонение не е взета, поради което съдът няма да се произнася.

ПРОТОКОЛЪТ се изготви в съдебно заседание, което приключи в 14.20 часа.

 

 

                                                       РАЙОНЕН СЪДИЯ:

                                     

                                                                    СЕКРЕТАР: