ПРОТОКОЛ

гр. Л О М, 26.06.2019 г.

Ломски районен съд, наказателна колегия, втори наказателен състав в публично съдебно заседание на двадесет и шести юни две хиляди и деветнадесета година в състав:

 

                                                  Председател: БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА

 

          при участието на секретар: Л. П. и прокурора ЕЛИ ЛАЗАРОВА, сложи за разглеждане НОХД № 242 по описа за 2019 год. докладвано от СЪДИЯТА СЛАВЧЕВА.

 На именното повикване в 09.00 часа се явиха:

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

                                    

                                О П Р Е Д Е Л И :

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. Н. Л. от МАК, в качеството на служебен защитник на подсъдимата Д.М.М. ***, от една страна и от друга страна прокурор при ЛРП Ели Лазарова, за следното:

Подсъдимата Д.М.М. родена на ***г***, българка, българска гражданка, основно образование, с настоящ адрес *** път /Об. Шосе/ № 7 и адрес за призоваване в страната с. Септемврийци, обл. Монтана, ул. ……., неомъжена, ученичка в 11-ти клас в СОУ „……., безработен, неосъждана, с ЕГН **********, Е ВИНОВНА В ТОВА, че на 13.06.2019 година, около 15:00 часа в с. Септемврийци, обл. Монтана по ул. “Свобода“, си служила с контролни знаци – 2 броя регистрационни табели №М-00-29-ВВ, монтирани на управляваното от нея моторно превозно средство – лек автомобил, марка „Фолксваген“, модел „Венто“, с номер на рама WVWZZZ1HZPW203884, издадени за друго моторно превозно средство – лек автомобил, марка „Сеат“, модел „Кордоба“, собственост на Н.Т.Ц. ***, поради което и на основание чл. 345, ал. 1 НК, при условията на чл. 54 НК, Й СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание «ГЛОБА» в размер на 500лв /ПЕТСТОТИН ЛЕВА/, която да заплати в полза на Държавата.

 

Подсъдимата Д.М.М. със снета по делото самоличност, Е  ВИНОВНА в това, че на 13.06.2019 година, около 15:00 часа, в с. Септемврийци, обл. Монтана, на ул.“Свобода“, управлявала лек автомобил, марка „Фолксваген“, модел „Венто“, с номер на рама WVWZZZ1HZPW203884, собственост на Т.Н. Т. ***, което не е регистрирано по надлежния ред, съгласно Наредба № I-45 от 24.03.2000 година за регистриране, отчет, пускане в движение и спиране от движение на моторните превозни средства и ремаркета, теглени от тях, и реда за предоставяне на данни за регистрираните пътни превозни средства, поради което и на основание чл. 345, ал. 2, вр. ал. 1 НК, при условията на чл. 54 НК, Й СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание «ГЛОБА» в размер на 500лв /ПЕТСТОТИН ЛЕВА/, която да заплати в полза на Държавата.

На основание чл. 23, ал. 1 от НК СЕ ОПРЕДЕЛЯ на подсъдимата Д.М.М. със снета по делото самоличност едно ОБЩО НАКАЗАНИЕ, а именно най-тежкото «ГЛОБА» в размер на 500лв /ПЕТСТОТИН ЛЕВА/, която да заплати в полза на Държавата.

 

На основание чл. 24, ал. 3 от НПК, ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 242/2019 г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

На БП не е взета мярка за неотклонение.

          Протоколът приключи в 10.40 ч. и е изготвен в съдебно заседание.

                                                                    

                                                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ:

                                                          

                                                                           СЕКРЕТАР: