Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е

                                               

                          

                                                        

 

 

                                           гр. Лом, 04.07.2019г.

 

 

                          В    И М Е Т О    Н А    Н А Р О Д А

 

 

         Ломският районен съд, в публичното съдебно заседание на четвърти юли две хиляди и деветнадесета година в състав:

 

 

                                                   ПРЕДСЕДАТЕЛ: БОРИСЛАВА С.

 

 

        при секретаря Л.П., като разгледа докладваното от съдията С. гражданско дело № 804 по описа за 2019г., за да се произнесе, взе предвид следното:

        

         Производство по чл. 330 и сл. ГПК.

         Молба по чл.50 СК.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

         Водим от горното, съдът

 

                                       Р   Е   Ш   И :

         ПРЕКРАТЯВА С РАЗВОД ГРАЖДАНСКИЯ БРАК, сключен между В.Р.Й. с ЕГН ********** *** и М.С.Й. с ЕГН ********** ***.03.2003г. с Акт № …..г. на Община Лом, обл.Монтана по ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ, поради сериозно и непоколебимо съгласие.

    

       УТВЪРЖДАВА постигнатото между молителите споразумение, подписано от тях, а именно:

  

1.     Родителски права и издръжка:

         Роденото по време на брака дете – М. В. Й. роден на ***г. с ЕГН ********** след прекратяване на брака на страните ще остане за отглеждане и възпитание при бащата В.Р.Й. по местоживеенето му, който ще упражнява родителските права по отношение на това дете.  Майката М.С.Й. ще има право да го вижда и взема със себе си всяка първа и трета събота и неделя на месеца от 08.00ч. в събота и да го връща в 18.00ч. в неделя, както и 30 дни през лятото, които не съвпадат с отпуска на бащата.    

  

         Роденото по време на брака дете – Д. В. Й. роден на ***г. с ЕГН ********** след прекратяване на брака на страните ще остане за отглеждане и възпитание при майката М.С.Й. по местоживеенето и, която ще упражнява родителските права по отношение на това дете. Бащата ще има право да го вижда и взема със себе си всяка първа и трета събота и неделя на месеца от 08.00ч. в събота и да го връща в 18.00ч. в неделя, както и 30 дни през лятото, които не съвпадат с отпуска на майката.    

 

        Бащата В.Р.Й. с ЕГН ********** се задължава да заплаща на малолетния Д. В. Й.  с ЕГН ********** чрез майка му и законен представител М.С.Й. ЕГН ********** месечна издръжка в размер на 140лв /сто и четиридесет лева/, считано от 01.07.2019г. и до настъпването на законови предпоставки за изменение или прекратяване на тази издръжка.

      

       Майката М.С.Й. с ЕГН ********** се задължава да заплаща на непълнолетния М. В. Й. с ЕГН ********** чрез баща му и законен представител В.Р.Й. с ЕГН ********** месечна издръжка в размер на 140лв /сто и четиридесет лева/, считано от 01.07.2019г. и до настъпването на законови предпоставки за изменение или прекратяване на тази издръжка.

 

        2./ Семейното жилище в гр.Лом, ул……… в което са живели съпрузите е изключителна собственост на В.Р.Й., поради което за в бъдеще ще бъзе ползвано от него и М.С.Й. няма претенции към него.

 

       3./ Страните заявяват, че доброволно са уредили всички спорни въпроси във връзка с движимото имущество придобито по време на брака   и в това отношение нямат претенции един към друг, а по отношение на придобитите по време на брака леки автомобилите: марка „Мерцедес 124“, с рег.№ ….., марка „Жигули 1300“, с рег.№ …..и ремаркета с рег.№ …….. засега запазват съсобствеността си.

 

        4./ След прекратяване на брака страните заявяват, че нямат претенции един към друг за издръжка.

      

        5./ След прекратяване на брака М.С.Й. ще възстанови предбрачното си фамилно име – А., с което В.Р.Й. заявява, че е съгласен.      

  

         ОСЪЖДА В.Р.Й. с ЕГН ********** *** ДА ЗАПЛАТИ по сметка на ЛРС окончателна държавна такса за воденият брачен процес в размер на 20лв /двадесет лева/ и държавна такса в размер на 100,80лв /сто лева и осемдесет стотинки/ върху присъдената издръжка за детето, както и 5лв /пет лева/ - държавна такса в случай на служебно издаване на изпълнителен лист.

        

         ОСЪЖДА М.С.Й. с ЕГН ********** *** ДА ЗАПЛАТИ по сметка на ЛРС окончателна държавна такса за воденият брачен процес размер в размер на 20лв /двадесет лева/, и държавна такса в размер на 100,80лв /сто лева и осемдесет стотинки/ върху присъдената издръжка за детето, както и 5лв /пет лева/ - държавна такса в случай на служебно издаване на изпълнителен лист.

 

         РЕШЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ОБЖАЛВАНЕ.

           

                                                                 РАЙОНЕН СЪДИЯ :