РЕШЕНИЕ

р.Лом, 4.07.2019 год.

 

В   ИМЕТО   НА   НАРОДА

 

           Ломският районен съд, гражданска колегия, седми състав, в открито заседание на 02  ЮЛИ  2019 година, в състав:

 

                                ПРЕДСЕДАТЕЛ:  Б. А л е к с а н д р о в а

 

При секретаря В. Младенова, след като изслуша докладваното от съдията Александрова гр.дело № 1219/19  год. по описа на съда, за да се произнесе ,взе предвид следното :

                  Исково производство по реда на 318 ГПК,  с представено споразумение по чл.51 СК.

                  Молителите са съпрузи, сключили граждански брак на 26.04.1987 год., първи за двамата, от който имат родени две навършили пълнолетие деца. По късно, по време на съвместния им живот възникнали противоречия, които не успели да преодолеят и сега. Животът им е източник на недоразумения и неприятности, поради което от дълго време не живеят заедно и са разделени. Убедени са,че бракът им съществува само формално и желаят неговото прекратяване. Молят съда да допусне развода и прекрати брака им, като в съдебно заседание представят споразумение, с което уреждат личните си и имуществени отношения след развода.

              Съдът, преценявайки събраните по делото доказателства, поотделно и в тяхната съвкупност, намери за установено следното :

               От събраните по делото доказателства се установява,че молителите са сключили граждански брак на 26.04. 1987 година, Удостоверение за сключен граждански брак в гр. Лом -лист 6 от делото.

             В  съдебно заседание, съпрузите лично, заявяват своето взаимно и непоколебимо съгласие за прекратяване на брачното правоотношение. Заявяват, че не могат да намерят общ език помежду си, и у двамата съществува дълбоко и непоколебимо съгласие за  прекратяване на брака им,  а помирение не е възможно , с оглед невъзможността им да живеят заедно и настъпилото помежду  им отчуждение и в резултат на : фактическата им раздяла .

           Представят споразумение , уреждащо основните групи въпроси, посочени изчерпателно в чл.51 СК което съдът е приел в съдебно заседание на 2.07.19 година.

      С определение от съдебно заседание, съдът е одобрил представеното споразумение, по силата на което съпрузите уреждат своите лични и имуществени отношения.

          След прекратяване на брака жената ще запази фамилното си име – Е..

             Издръжка не си дължат, нямат за уреждане имуществени отношения .

           Семейното им жилище, находящо се в гр.София, кв.Люлин, бл.511, вх.Г, ет.5, ап.20 ще се ползва от съпругата В.Й.Е..

            С оглед демонстрираното взаимно и непоколебимо съгласие и на двамата съпрузи бракът им да бъде прекратен и тъй като представеното споразумение отговаря на изискванията на чл.51 СК съдът намира,че молбата за развод следва да бъде уважена и

 

                                 Р        Е        Ш       И      :

 

                    ПРЕКРАТЯВА БРАКА между Б.Т.Е., ЕГН ********** и В.Й.Е., ЕГН ********** ПО  ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ.

       Страните постигат съгласие за следното :

  1. В.Й.Е. ще запази брачното си фамилно име – Е., и след прекратяване на брака ще продължи да се именува В.Й.Е..

     2. От брака си страните нямат ненавършили пълнолетие деца.

       3.Имуществените отношения между страните са уредени помежду им, а по отношение  на ползваното от тях семейно жилище в гр.****** ще остане за ползване от В.Й.Е..

        

  ОСЪЖДА Б.Т.Е. и В.Й.Е. да  заплатят солидарно по сметката на Районен съд Лом, държавна такса в размер на 40,00 лева.

 

                  Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

 

 

                                       РАЙОНЕН   СЪДИЯ :