Р    Е    Ш    Е   Н    И    Е

 

 

                                                    

 

 

                                         Гр.Лом,   02.07.2019г.

 

 

                            В     И М Е Т О    Н А    Н А Р О Д А

 

 

          Ломски районен съд, втори наказателен състав в открито съдебно заседание на втори юли  две хиляди и деветнадесета година, в състав:      

 

 

                                                                        ПРЕДСЕДАТЕЛ : Б.СЛАВЧЕВА

 

 

        при секретаря А.Рангелова, и с участието на прокурор при ЛРП Иван Карагьозов, след като разгледа докладваното от съдията Славчева АНД № 228/19г. по описа на ЛРС, възоснова на събраните по делото доказателства и закона

        

                                    Р    Е   Ш   И  :

 

 

          ПРИЗНАВА обвиняемата Н.Е.Г. родена на ***г***, българка с българско гражданство, живуща ***, с адрес ***, с висше образование, неомъжена, управител на търговско дружество „***“  ЕООД, неосъждана, с ЕГН ********** ЗА ВИНОВНА в това, че на 22.02.2017г. в гр.Лом, ул.“Славянска“ № 4 в Нотариална кантора на Нотариус Станислав Станчев потвърдила неистина, че представляваната от нея фирма „***“ ЕООД няма непогасени подлежащи на принудително изпълнение задължения за данъци, мита и задължителни осигурителни вноски или други публични задължения, свързани с МПС в писмена декларация, която по силата на закон – чл.264, ал.2 от ДОПК се дава пред орган на властта /нотариус/ за удостоверяване на истинността на някои обстоятелства – престъпление по чл.313, ал.1, пр.1 от НК.

         На осн. чл.78а от НК ОСВОБОЖДАВА обвиняемата по ДП № 38/2019г. по описа  на РУ гр.Лом, респ. преписка вх.№ 51/19г. по описа на ЛРП НАЯ Е.Г. със снета по делото самоличност ОТ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ за извършеното от нея престъпление по чл.313, ал.1, пр.1 от  НК, КАТО И НАЛАГА АДМИНИСТРАТИВНО НАКАЗАНИЕ “ГЛОБА”, в размер на 1 000лв /хиляда лева/, която да заплати в полза на държавата.

        

        Решението подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд гр.Монтана, в 15-дневен срок от днес по реда на Глава Двадесет и първа от НПК.

 

 

                                                                РАЙОНЕН  СЪДИЯ :