ПРОТОКОЛ

гр. Л О М, 09.07.2019 г.

Ломски районен съд, наказателна колегия, втори наказателен състав в публично съдебно заседание на девети юли две хиляди и деветнадесета година в състав:

                                                  Председател: БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА

при участието на секретар: Л. П. и прокурора РАЙНА ПЕТРОВА, сложи за разглеждане НОХД № 494 по описа за 2018 год. докладвано от СЪДИЯТА СЛАВЧЕВА.

 На именното повикване в 10.00 часа се явиха:

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

 

                                 О П Р Е Д Е Л И :

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. Р.Б. от МАК в качеството на служебен защитник на подсъдимия Р.А.Д. *** от една страна и от друга страна прокурор при ЛРП Райна Петрова Споразумение за следното:

Подсъдимият Р.А.Д. роден на ***г***, българин, български гражданин, средно образование, живущ ***, неженен, безработен, осъждан, с ЕГН **********, Е ВИНОВЕН в това, че на 16.08.2017 г. около 20.30 часа, в гр. Лом, обл. Монтана, по ул. „Братя Миладинови”, управлявал моторно превозно средство – лек автомобил, марка „Мицубиши”, модел „Каризма”, с ДК № ….., собственост на С. С. И. от гр. Враца с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 промила - 2,16 промила в издишания въздух, установено по надлежния ред – с техническо средство „АЛКОТЕСТ 7510” ARDM 0225 на ОДМВР-Монтана, поради което и на основание по чл. 343”б”, ал. 1 от НК, при условията на чл. 55, ал. 1, т. 1 НК, МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание „ШЕСТ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА”, което да изтърпи ефективно, при „строг режим“, на основание чл. 57, ал. 1, т. 2, б. “б“ от ЗИНЗС.

Като на основание чл. 59, ал. 1 от НК, ПРИСПАДА времето, през което подсъдимия Р.А.Д. с ЕГН ********** е изтърпявал мярка за неотклонение „Задържане под стража”, считано от 28.06.2019 г.

 

На основание чл. 55, ал. 3 от НК, НЕ СЕ НАЛАГА кумулативно предвиденото наказание „ГЛОБА от 200 до 1000 лева”.

 

На основание чл. 189, ал. 1 от НПК, подсъдимия Р.А.Д. със снета по делото самоличност, следва да заплати по сметка на ОД на МВР – София, направените по делото разноски за изготвяне на Автотехническа и Оценителна експертизи в размер на 295,48лв /двеста деветдесет и пет лева и четиридесет и осем стотинки/, както и 5лв /пет лева/ - държавна такса за евентуално служебно издаване на изпълнителен лист, в полза на бюджета на съдебната власт по сметката на РС- Лом.

 

На основание чл. 24, ал. 3 от НПК, ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 494/2018 г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

                                                                     

                                                                 РАЙОНЕН СЪДИЯ: