Препис!!!!

П Р О Т О К О Л

гр. Л О М, 02.07.2019 г.

 

Ломски районен съд, наказателна колегия, втори наказателен състав в публично съдебно заседание на втори юли, две хиляди и деветнадесета година в състав:

                                               Председател: БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА

                                       

при участието на секретар: Анетка Рангелова и прокурора Райна Петрова, сложи за разглеждане НОХД № 207 по описа за 2019 год. докладвано от СЪДИЯТА СЛАВЧЕВА.

На именното повикване в 9.00 часа се явиха:

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

 

                                О П Р Е Д Е Л И :

 

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. Надя Гицова от МАК, в качеството на защитник на подсъдимият Б.Р.И. ***, от една страна и от друга страна прокурор при ЛРП Райна Петрова, за следното:

Подсъдимият Б.Р.И. - роден на ***г***, българин, български гражданин, с основно образование, с адрес ***, неженен, работи в „Хъс“ ЕООД като експедитор на стоки и товари, реабилитиран, с ЕГН **********, Е ВИНОВЕН В ТОВА на 18.04.2019г около 11,20ч. в гр. Лом, обл. Монтана, по ул. „Шести Септември“  си служил с табела, с регистрационен номер М8793С, монтирана на управляваното от него МПС- мотопед, марка „CPI“, модел EXPLORER с №рама ***, негова собственост, която не е издадена от съответните органи, и в това, че на 18.04.2019г около 11,20ч в гр. Лом, обл. Монтана, по ул. „Шести Септември“ управлява МПС- мотопед, марка „CPI“, модел EXPLORER с №рама ***, негова собственост, което не е регистрирано по надлежния ред - съгласно Наредба I-45 от 24.03.2000г за регистрацията, отчета, пускането в движение и спирането от движение на моторни превозно средства и ремаркета, теглени от тях, поради което и на основание при условията на чл.54 от НК МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание на основание чл. 345 ал.1 от НК,  ЛИШАВАНЕ  ОТ СВОБОДА за срок от 3/три/ МЕСЕЦА, като на основание чл. 66, ал. 1 от НК, изпълнението на така определеното наказание СЕ ОТЛАГА с изпитателен срок от ТРИ ГОДИНИ, и на основание чл. 345, ал.2 вр. с ал.1 от НК, във връзка с чл.54 и във връзка с чл.36 от НК - ЛИШАВАНЕ от СВОБОДА за срок от 4/четири/ месеца, чието изтърпяване да бъде отложено на основание като на основание чл. 66, ал. 1 от НК, изпълнението на така определеното наказание СЕ ОТЛАГА с изпитателен срок от ТРИ ГОДИНИ.

 

На основание чл.23 от НК на Б.Р.И., ЕГН ********** му се ОПРЕДЕЛЯ едно общо наказание за тези му две деяния, по-тежкото от двете, а именно ЛИШАВАНЕ от СВОБОДА за срок от 4 /четири/ месеца, чието изтърпяване е отложено на основание чл.66, ал.1 от НК с изпитателен срок 3 /три/ години.

 

На основание чл. 381, ал.5, т.4 от НПК, във вр. чл.67, ал.1 от НК, възпитателната работа по отношение на условно осъдения подсъдим Б.Р.И., ЕГН ********** се възлага на районен инспектор при РУ гр. Лом, отговарящ за района по местоживеене на подсъдимия.

 

На основание чл. 24, ал. 3 от НПК, ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 207/2019 г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

            В хода на ДП няма взета МН.

            Протоколът приключи в 9.30 ч. и е изготвен в съдебно заседание.

                                                                           РАЙОНЕН СЪДИЯ:

                                                                                            СЕКРЕТАР: