ПРОТОКОЛ

гр. Лом, 12.07.2019 г.

 

Ломски районен съд, наказателна колегия, първи състав, в публично съдебно заседание на дванадесети юли, две хиляди и деветнадесета година, в състав:

                                                          Председател: АЛБЕНА МИРОНОВА

 

   Съдебни заседатели: 

   1.З.Г.З.

                                          2.Ю.А.З.-П.

 

при участието на секретар: РУМЯНА ДИМИТРОВА, прокурор: ЕЛИ ЛАЗАРОВА, сложи за разглеждане НОХД  № 241 по описа за 2019 год. докладвано от съдия МИРОНОВА.

На именното повикване в 9.30 часа се явиха:

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

На основание чл. 382, ал.7 НПК, съдът   

 О П Р Е Д Е Л И:

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. Н.А.от АК Монтана в качеството му на защитник на подсъдимия В.Р.З. *** от една страна и от друга страна прокурор Ели Лазарова, споразумение за следното:

Подсъдимият В.Р.З., роден на *** г. в ****, с настоящ адрес: ***, българин, български гражданин, със средно образование, неженен, безработен, неосъждан, с ЕГН **********, Е ВИНОВЕН в това, че на 01.03.2019  година в *******, отнел от владението на М.А., гражданин на Великобритания, чужди движими вещи – парична сума в размер на 850,00 лева, негова собственост, без съгласието му и с намерението противозаконно да я присвои, поради което и на основание чл. 194, ал.1 от НК във връзка с чл.55, ал.1, т.2, б.”Б” и чл.42-а от НК  МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание „ПРОБАЦИЯ“, като на основание чл. 42а, ал.2, т.1, т.2 във вр. с ал.3, т.1 във вр. с чл.42б, ал.1 и ал.2 от НК се налагат следните пробационни мерки: „Задължителна регистрация по настоящ адрес“ за срок от 6 /шест/ месеца с явяване и подписване пред пробационен служител два пъти седмично и „Задължителни периодични срещи с пробационен служител“ за срок от 6 /шест/ месеца, с периодичност два пъти седмично, по настоящия адрес на осъдения.

По делото няма направени разноски и не е вземана  мярка за неотклонение спрямо подсъдимия.

На основание чл. 24, ал.3 от НПК ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 241/2019 г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ОБЖАЛВАНЕ ИЛИ ПРОТЕСТ.

На съдебните заседатели да изплати по 16.62 лв. от бюджетните суми на съда.

Протоколът приключи в 10.35 ч. и се изготви в съдебно заседание.

 

 

                                                 РАЙОНЕН СЪДИЯ: /п/

 

 

    СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:   1./п/

                                                                     /З. Г.З./

 

2./п/

/Ю. А.З.-П./

 

                                                                     СЕКРЕТАР: /п/