Определение

Гр.Лом,  1 август 2019г.

 

    Боряна Александрова, съдия-докладчик по гр.д. 720/19г. по описа на ЛРС, след като се запознах с доказателствата по делото, установих следното:

Производството по делото е образувано по предявен иск от В и К ООД Монтана против П.Г. .

В хода на размяна на книжата по чл.131 ГПК, ищеца е призоват по реда на чл.47 ГПК, съдът е поискал от МАК да определят адвокат от колегията, който да бъде назначен за особен представител на ответника. От АК Монтана са определили възнаграждението за особения представител да е 300 лв.

С определение от 05.03.2015 г., съдът е указал на ищцовота дружество да внесат сумата от 300 лв., в указания срок няма постъпили суми.

Съдът в изпълнение на задълженията по чл.140 от ГПК, след като извърши проверка на редовността на предявената искова молба след изтичане на срока, ищецът не представил документ за преведена сума, нито е поискал  продължаване на срока по реда на чл.63, ал.1 от ГПК.

Неизпълнението на дадените от съда указания по привеждането на исковата молба в съответствие с изискванията на закона е процесуално бездействие, имащо за последица връщане на нередовната искова молба, тъй като процесуалните срокове са преклузивни и след изтичането им се погасява правото за извършване на съответното процесуално действие.

Мотивиран от горното, съдът

О П Р Е Д Е Л И:

 

ВРЪЩА исковата молба на В и К ООД Монтана въз основа на която е образувано гр. дело №720 по описа за 2019 г. на РС-Лом.

ПРЕКРАТЯВА производството по гр. дело №720 по описа за 2019 г. на РС-Лом.

Определението подлежи на обжалване с частна жалба, подадена чрез РС-Лом до ОС-Монтана, в едноседмичен срок, считано от датата на връчването му на ищеца.

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ:..................