Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е  

гр. Лом, 08.08.2019 г.

 

В   ИМЕТО  НА  НАРОДА

 

Ломският районен съд, в І състав, в публичното съдебно заседание на единадесети юли,  две хиляди и деветнадесета година в състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Албена Миронова,

 

при секретаря Румяна Димитрова, като разгледа докладваното от съдия Миронова гр.д. № 1128 по описа за 2019 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

            Охранително производство по реда на чл. 330 и следв. ГПК.

            Иск е с правно основание чл. 50 СК.

 

            ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

            Мотивиран от горното, съдът

Р     Е     Ш     И:

            ПРЕКРАТЯВА с развод, сключеният на 30.09.2016 г., с Акт № 225/30.09.2016 г. на Община Видин, обл. Видин Граждански брак между Ц.П.Ц., ЕГН **********, от ****** и Ц.В.С.,  ЕГН **********,***, поради сериозно и непоколебимо съгласие.

УТВЪРЖДАВА постигнатото между молителите споразумение, подписано от тях, а именно:

            1. ПРЕДОСТАВЯ упражняването на родителските права по отношение на малолетната А.Ц.С., ЕГН **********, родена на *** год., на майката Ц.П.Ц., ЕГН **********, от ******.

            2. ОПРЕДЕЛЯ местоживеенето на детето А.Ц.С., ЕГН **********, родена на *** год. при майката, Ц.П.Ц., ЕГН **********, от ******.

            3. ОПРЕДЕЛЯ на на бащата, Ц.В.С.,  ЕГН **********,***, следният режим на родителски контакти с детето А.Ц.С., ЕГН **********, родена на *** год.: през всяка първа и трета събота и неделя на месеца, за времето от 10,30 часа на съботния до 17,00 часа на неделния ден, с преспиване, както и за 20 /двадесет/ дни през лятото, което време да не съвпада с евентуалния платен годишен отпуск на майката.

            4. ОСЪЖДА Ц.В.С.,  ЕГН **********,*** ДА ЗАПЛАЩА на малолетното си дете А.Ц.С., ЕГН **********, родена на *** год.,  чрез майката и законен представител Ц.П.Ц., ЕГН **********, от ******, месечна издръжка в размер от по 250,00 лв. /двеста и петдесет лева/, считано от датата на завеждане на иска – 13.06.2019 год.,  с всички законни покледици от това, включително и лихви при просрочване на някоя вноска и до настъпване на законни предпоставки за изменението или прекратяването на издръжката. 

            5. ВЪЗСТАНОВЯВА предбрачното фамилно име на съпругата Ц.П.Ц. – „Ц.“, като занапред тя ще се именува Ц.П. Ц..  

6. Страните не си дължат издръжка един на друг след прекратяването на брака. Между тях няма неуредени имуществени отношения. Всеки от тях си е получил личните вещи от другия.

            7. страните нямат недвижими имоти, които да са в режим на семейна имуществена общност.

            8. СЕМЕЙНО ЖИЛИЩЕ по смисъла на § 1 от ДР на СК страните нямат, тъй като вече са го продали на трето лице.

            9. Придобитият по време на брака автомобил, съпружеска имуществена общност се поделя по следния начин:

            А./ В ДЯЛ И ИЗКЛЮЧИТЕЛНА СОБСТВЕНОСТ на Ц.В.С.,  ЕГН **********,*** се поставя:

            ЛЕК АВТОМОБИЛ, марка БМВ, модел 525 ТДС, с рег. №*****, цвят: сив металик, с рама № *************, с двигател № *************.

            Застрахователната стойност на автомобила е  1000 лв.

 

            Б./ За уравнение на дела си, Ц.П.Ц., ЕГН **********, от ****** е получава от Ц.В.С.,  ЕГН **********,***, сумата от 500,00 /петстотин/ лева.

 

            ОСЪЖДА Ц.П.Ц., ЕГН **********, от ******, да заплати по сметка на ЛРС сумата от 30,00 лв. /тридесет лева, 00 стотинки/, представляващи окончателна държавна такса за водения брачен процес, както и 5,00 лв. в случай на служебно издаване на изпълнителен лист.

 

            ОСЪЖДА Ц.В.С.,  ЕГН **********,*** да заплати по сметка на ЛРС сумата от 230,00 лв. /двеста и тридесет лева, 00 стотинки/, от които: 180,00 лв. държавна такса върху присъдената издръжка, 20,00 лв. държавна такса върху стойността на дела му по споразумението за имуществените отношения и 30 лв. окончателна държавна такса за водения брачен процес, както и 5,00 лв. в случай на служебно издаване на изпълнителен лист.

            Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

           

РАЙОНЕН СЪДИЯ: