РЕШЕНИЕ

№…………..

гр. Лом, 9 август 2019 година

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

ЛОМСКИЯТ  РАЙОНЕН СЪД, гражданска колегия, ІІІ състав, в открито съдебно заседание, проведено на 29 юли две хиляди и деветнадесета година, в състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ : Б о р я н а    А л е к с а н д р о в а

 

при участието на секретаря Веселка Младенова сложи за разглеждане докладваното от съдията Александрова гражданско дело № 1254/2019 г. по описа на ЛРС и за да се произнесе, взе предвид следното:

Производство по реда на чл.330 ГПК

………………

Предвид споразумението между страните , съдът

 

Р  Е  Ш  И :

 

ПРЕКРАТЯВА ЧРЕЗ РАЗВОД, на основание чл. 50 от СК , БРАКА, сключен на 23.04.2016 година в гр. Лом, обл.Монтана, с акт за граждански брак № 44 на Община Лом, между Д.Г.Н. с ЕГН ********** и А.Й. Н. с ЕГН **********, поради сериозното и непоколебимо взаимно съгласие на съпрузите за развод.

УТВЪРЖДАВА споразумението между съпрузите по чл. 51 от СК, както следва:

След прекратяване на брака съпругата А.Й. Н. ще  възвърне предбрачното си фамилно име И., и ще се именува А.Й.И..

Ненавършилото пълнолетие дете – Г. Д. Г. род. на *** г. с ЕГН ********** ще има местоживеене при майката - А.Й. Н..

Родителските права относно роденото от брака дете - Г. Д. Г. род. на *** г. с ЕГН ********** се предоставят за упражняване на майката - А.Й. Н..

Определя се следният режим на лични отношения на детето Г. Д. Г. род. на *** г. с ЕГН ********** с бащата Д.Г.Н. с ЕГН **********: Същият има право да взема детето при себе си всеки петък, събота и неделя от месеца с преспиване от 18 ч. на петъчния ден до 17 ч. в неделя, както и 20 дни през лятото несъвпадащ с платения годишен отпуск на майката. Бащата ще има право да вижда и взима при себе си детето през нечетните години за коледните празници, а през четните години за новогодишните празници.

Бащата Д.Г.Н. с ЕГН ********** се задължава да заплаща на А.Й. Н. с ЕГН ********** в качеството й на майка и законен представител на детето Г. Д. Г. род. на *** г. с ЕГН ********** месечна издръжка в размер по 150,00 лв. считано от 04.07.2019 г. – датата на подаване на исковата молба до възникване на законовите предпоставки за изменение или прекратяване на издръжката.

Молителите нямат  претенции за издръжка един към друг.

Семейното е собственост на трето лице и се предоставя за ползване на Д.Г.Н. с ЕГН **********.

С това споразумение страните слагат край на всякакви спорове между тях, във връзка с брака им.

Разноските по съдебното производство се поемат от страните поравно.

ОСЪЖДА А.Й. Н. с ЕГН ********** и Д.Г.Н. с ЕГН ********** /солидарно/ да заплатят по сметката на ЛРС сума в размер на 40 лв.

Осъжда Д.Г.Н. с ЕГН ********** да заплати по сметката на ЛРС ДТ в размер на 108,00 лв.

РЕШЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване.

             РАЙОНЕН СЪДИЯ: