О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

Гр. Лом, 06.08.2019 год.

 

Ломският районен съд, І състав, в закрито съдебно заседание на шести август, две хиляди и деветнадесета година, в състав

Районен съдия: АЛБЕНА МИРОНОВА

Като разгледа докладваното от съдията ч.гр.дело № 1357 по описа за 2019 год., за да се произнесе взе предвид следното:

 

            Производство по реда на чл. 608 и следв. ГПК.

 

Делото е образувано по молба от Окръжен съд Пилзен, Чешка Република, за връчване на книжа по Регламент /ЕО/ 1393/2007 год., на българският гражданин З.Г.,  род. *** ***.

            С Разпореждане от 29.07.2019 год., съдът е приел поръчката за изпълнение и, е разпоредил, с оглед изрично посоченият в т. 5.1. на придружаващият книжата Формуляр – молба за връчване на документи способ на връчване, поисканото действие да бъде извършено в съответствие със законодателството на Р. България – т.е., по реда на Гл. VІ ГПК, от служител на ЛРС.

            Видно от приложеното по делото Съобщение за връчване, книжата са връчени на адресата на 02.08.2019 год., чрез живущо на адреса лице от неговото домакинство – А.Г.К., баща, със задължението да ги предаде.

Съдът счита, че поради изпълнение на поръчката за връчване на документи, производството по делото следва да бъде прекратено, като се издаде удостоверение за връчване, съгласно чл. 10 от Регламент № 1393/2007 г. на Европейския парламент и на Съвета, което да се изпрати на предаващия орган, придружено от копия на връчените документи.

Водим от горното, съдът

 

О  П  Р  Е  Д  Е  Л  И:

 

ПРЕКРАТЯВА производството по ч.гр.д. № 1357/2019 година по описа на ЛРС, поради изпълнение на гражданската съдебна поръчка.

ДА СЕ ИЗДАДЕ удостоверение за връчване по чл. 10 от Регламент № 1393 от 13.11.2007 на Европейския парламент и на Съвета, което да се изпрати на предаващия орган – Окръжен съд Пилзен, Чешка Република, придружено от Разписката за връчване и копия на връчените документи.

Определението за прекратяване на производството не подлежи на обжалване.

 

                                               РАЙОНЕН СЪДИЯ: