ПРОТОКОЛ

гр. Л О М, 10.10.2019 г.

Ломски районен съд, наказателна колегия, втори наказателен състав в публично съдебно заседание на десети октомври две хиляди и деветнадесета година в състав:

 

                        Председател: БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА

        Съдебни заседатели: Ю.А.З.П.

                           Ю.Т.Й.    

 

при участието на секретар: Л. П. и прокурора ГЕОРГИ ЦВЕТАНОВ, сложи за разглеждане НОХД № 252 по описа за 2019 год. докладвано от СЪДИЯТА СЛАВЧЕВА.

 На именното повикване в 11.00 часа се явиха:

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

 

                                 О П Р Е Д Е Л И :

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. В. Г. от АК-Враца в качеството на служебен защитник на подсъдимия А.Л.Й. ***, от една страна и от друга страна прокурор при ЛРП Георги Цветанов, Споразумение, за следното:

Подсъдимият А.Л.Й. роден на *** ***, българин, български гражданин, средно образование, женен, осъждан-реабилитиран, живущ ***, с ЕГН **********, Е  ВИНОВЕН в това, че на 20.08.2018 год. в с. Василовци, обл. Монтана, в частен имот, къща, находяща се в с. Василовци, ул. “….. е държал в немаловажен случай, нарязан тютюн за пушене, поставен в два броя кашони с общо тегло 12.890 кг. /дванадесет килограма, осемстотин и деветдесет грама/, без български акцизен бандерол, когато такъв се изисква по закон - чл. 2, чл. 64, чл. 99, чл. 100, чл. 123 от Закона за акцизите и данъчните складове, чл.28 от Закона за тютюна, тютюневите и свързаните с тях изделия, на обща стойност  3222.50 лв. /три хиляди двеста двадесет и два лева и петдесет стотинки/, поради което и на основание чл. 234, ал. 1 от НК, при условията на чл. 55, ал. 1, т. 1 НК, МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание «ЧЕТИРИ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА», като на основание чл. 66, ал. 1 от НК, изпълнението на така определеното наказание СЕ ОТЛАГА с изпитателен срок от ТРИ ГОДИНИ.

 

На основание чл. 55, ал. 3 от НК, НЕ СЕ НАЛАГА по-лекото наказание „глоба” предвидено кумулативно в санкционната част от състава на извършеното престъпление.

 

На основание чл. 381, ал. 5, т. 4 от НПК, във вр. чл. 67, ал. 1 от НК, възпитателната работа по отношение на условно осъдения подсъдим А.Л.Й., СЕ ВЪЗЛАГА на районен инспектор, отговарящ за района по местоживеене на подсъдимия.

 

На основание чл. 189, ал. 1 от НПК, подсъдимия А.Л.Й. със снета по делото самоличност, следва да заплати по сметка на Агенция „Митници“ гр. София, направените по делото разноски в размер на 46,92лв. /четиридесет и шест лева и деветдесет и две стотинки/ за Съдебно-оценителна експертиза, сумата 100лв. /сто лева/ за Физико-химична експертиза, както и по 5лв /пет лева/-държавна такса за евентуално служебно издаване на изпълнителен лист в полза на бюджета на съдебната власт по сметката на РС- Лом.

На основание чл. 234, ал. 3, вр. чл. 53, ал. 1, б. „а“ от НК, ОТНЕМА в полза на Държавата иззетите по делото веществени доказателства – 2 бр. кашони с нарязан тютюн с общо тегло 12,890 кг. оставени на съхранение в Митница-Лом, като на основание чл. 2, ал. 1 от Наредба № 7 от 02.09.2010г. за разпореждане с отнети и изоставени в полза на държавата акцизни стоки, следва да бъдат унищожени чрез изгаряне от Митница-Лом. 

        На основание чл. 24, ал. 3 от НПК, ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 252/19 г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

 

                                                                   РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

                                                         СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1………..

                                                                                                        /Ю. П./

                                                                                                         2………….

                                                                                                        /Ю. Й./