ПРОТОКОЛ

гр. Л О М, 10.10.2019 г.

Ломски районен съд, наказателна колегия, втори наказателен състав в публично съдебно заседание на десети октомври две хиляди и деветнадесета година в състав:                          

           Председател: БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА

          Съдебни заседатели: Ю.А.З.П.

                В.П.Ц.  

при участието на секретар: Л. П. и прокурора: ЕЛИ ЛАЗАРОВА, сложи за разглеждане НОХД № 310 по описа за 2019 год. докладвано от СЪДИЯТА СЛАВЧЕВА.

 На именното повикване в 10.00 часа се явиха:

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

         На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

                                     

                                  О П Р Е Д Е Л И :

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. Н. К. от МАК, в качеството на защитник на подсъдимата А.Н.К. ***, от една страна и от друга страна прокурор при ЛРП Ели Лазарова, за следното:

Подсъдимата А.Н.К. родена на *** ***, българка, българска гражданка, средно образование, неомъжена, безработна, с настоящ адрес:***, с адрес ***, неосъждана, с ЕГН **********, Е ВИНОВНА В ТОВА, че на 21.05.2019 година, в гр. Лом, обл. Монтана, ул.“….., в лек автомобил, марка „Ауди“, модел „А3“ с рег. № ….., собственост М. М. Д. от гр. Лом, обл. Монтана, в немаловажен случай, се държат акцизни стоки без бандерол - 40 /четиридесет/ броя стека с по 10 кутии във всеки от тях с цигари, марка „Gemtleman“ стойност 3 000 лева, когато такъв се изисква по закон, съгласно чл. 64, ал. 4, във вр. с ал.1 от Закона за акцизите и данъчните складове - бандеролът се поставя върху потребителската опаковка по начин, от който да е видна обозначената върху него информация и който да гарантира, че употребата на стоката е невъзможна без неговото унищожаване чрез разкъсване, като бандеролът за тютюневите изделия може да бъде поставен също и по начин, който гарантира, че не може да бъде премахнат от потребителската опаковка, без да бъде повреден“ чл.2, т.2 от Закона за акцизите и данъчните складове – „На облагане с акциз подлежат тютюневите изделия....“ и чл.35у, ал.3 от Закона за тютюна, тютюневите и свързаните с тях изделия – „Бандеролите, които са предназначени за поставяне върху потребителската опаковка на тютюневите изделия, се използват като защитен елемент по ал.1...“, поради което и на основание чл. 234, ал. 1 от НК, при условията на чл. 55, ал. 1, т. 1 НК, Й СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание «ОСЕМ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА», като на основание чл. 66, ал. 1 от НК, изпълнението на така определеното наказание СЕ ОТЛАГА с изпитателен срок от ТРИ ГОДИНИ.

 

На основание чл. 55, ал. 3 от НК, НЕ СЕ НАЛАГА по-лекото наказание „глоба” предвидено кумулативно в санкционната част от състава на извършеното престъпление.

 

НЕ СЕ лишава от права подсъдимата К. на основание чл. 37, ал. 1, т. 7 НК, тъй като не притежава права, от които да бъде лишена.

 

На основание чл. 381, ал. 5, т. 4 от НПК, във вр. чл. 67, ал. 1 от НК, възпитателната работа по отношение на условно осъдената подсъдима А.Н.К., СЕ ВЪЗЛАГА на районен инспектор при РУ гр. Лом на района по местоживеене на подсъдимата.

 

На основание чл. 234, ал. 3, вр. чл. 53, ал. 1, б. „а“ от НК, ОТНЕМА в полза на Държавата иззетите по делото веществени доказателства – 40 бр. стека с по 10 кутии във всеки от тях цигари марка „Gemtleman“ оставени на съхранение в РУ – Лом, като на основание чл. 2, ал. 1 от Наредба № 7 от 02.09.2010г. за разпореждане с отнети и изоставени в полза на държавата акцизни стоки, следва да бъдат унищожени чрез изгаряне от РУ - Лом под контрола на Митницата.

На основание чл.24, ал.3 от НПК ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 310/2019г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

                                                                       РАЙОНЕН СЪДИЯ:

                                                                 СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1………..

                                                                                                        /Ю. П./

                                                                                                         2………….

                                                                                                        /В. Ц./