ПРОТОКОЛ

гр. Л О М, 16.10.2019 г.

Ломски районен съд, наказателна колегия, втори наказателен състав в публично съдебно заседание на шестнадесети октомври две хиляди и деветнадесета година в състав:                          

             

                                  Председател: БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА

 

при участието на секретар: Л. П. и прокурора: ИВАН КАРАГЬОЗОВ, сложи за разглеждане НОХД № 324 по описа за 2019 год. докладвано от СЪДИЯТА СЛАВЧЕВА.

 На именното повикване в 09.15 часа се явиха:

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

                                  О П Р Е Д Е Л И :

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. Н. К. от МАК, в качеството на защитник на подсъдимия Т.Б.Т. *** от една страна и от друга страна прокурор при ЛРП Иван карагьозов, за следното:

Подсъдимият Т.Б.Т. роден на *** ***, българин, български гражданин, средно образование, неженен, безработен, живущ ***, неосъждан, с ЕГН **********, Е ВИНОВЕН В ТОВА, че на 01.04.2019 г. около 22.10 часа в гр. Лом, по ул. „Пристанищна“, управлявал МПС - лек автомобил марка “Шкода“, модел „Октавия“ с рег. № …. с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 3.05 на хиляда, установено по надлежния ред с протокол за химическо изследване за определяне концентрацията на алкохол в кръвта №114/08.04.2019 г. на Специализирана химическа лаборатория към ЦСМП - гр. Плевен, поради което и на основание чл. 343б, ал.1 от НК, при условията на чл. 55, ал. 1, т. 1 НК, МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание «ОСЕМ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА», като на основание чл. 66, ал. 1 от НК, изпълнението на така определеното наказание СЕ ОТЛАГА с изпитателен срок от ТРИ ГОДИНИ и наказание „ГЛОБА“ в размер на 100 лева /сто лева/, която да заплати в полза на държавата.

На основание чл. 381, ал. 5, т. 4 от НПК, във вр. чл. 67, ал. 1 от НК, възпитателната работа по отношение на условно осъдения подсъдим Т.Б.Т., СЕ ВЪЗЛАГА на районен инспектор, отговарящ за района по местоживеене на подсъдимия Т..

 

На основание чл. 343г от НК, СЕ ЛИШАВА подсъдимия Т.Б.Т. от право да управлява моторно превозно средство за срок от ЕДНА ГОДИНА, като на основание чл.59, ал.4 от НК, се зачита времето от 01.04.2019г. от когато е бил лишен от това си право по административен ред.

 

На основание чл.24, ал.3 от НПК ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 324/2019г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

На ДП няма взета мярка за неотклонение.

Протоколът приключи в 09.40 ч. и е изготвен в съдебно заседание.

                                                                    

                                                                     РАЙОНЕН СЪДИЯ:

                                                           

                                                                         СЕКРЕТАР: