ПРОТОКОЛ

гр. Л О М, 22.10.2019 г.

Ломски районен съд, наказателна колегия, втори наказателен състав в публично съдебно заседание на двадесет и втори октомври две хиляди и деветнадесета година в състав:                          

                      Председател: БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА

            Съдебни заседатели: Т.С.Н.

                                              О.Х.Е.          

при участието на секретар: Л. П. и прокурора: РОСЕН СТАНЕВ, сложи за разглеждане НОХД № 385 по описа за 2019 год. докладвано от СЪДИЯТА СЛАВЧЕВА.

 На именното повикване в 09.30 часа се явиха:

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Съдът

 

                                 О П Р Е Д Е Л И :

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. Н. А. от МАК в качеството на служебен защитник на подсъдимия С.В.З. *** от една страна и от друга страна районен прокурор при ЛРП Росен Станев, Споразумение, за следното:

Подсъдимият С.В.З. роден на *** ***, българин, български гражданин, основно образование, неженен, безработен, осъждан, живущ ***, с ЕГН **********, Е  ВИНОВЕН в това, че на 23.05.2018 година в с. Д. Ц., област Монтана, ул. „….., отнел от владението на К.Г.Ч. ***, чужди движими вещи – 8 броя гълъби вид „Руски”, 4 броя гълъби вид „Пауни“, 4 броя гълъби вид „Скършени” и 4 броя гълъби вид „Пощенски”, на обща стойност 300 лева, без знанието и съгласието на собственика и с намерението противозаконно да ги присвои, поради което и на основание чл. 194, ал. 1от НК, при условията на чл. 55, ал. 1, т. 1 НК, МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание ОСЕМ МЕСЕЦА «ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА», което да изтърпи ефективно, при първоначален „общ режим“, на основание чл. 57, ал. 1, т. 3 от ЗИНЗС.

На основание чл. 189, ал. 1 от НПК, подсъдимия С.В.З. със снета по делото самоличност, следва да заплати по сметка на ОД на МВР – София, направените по делото разноски в размер на 67,20 лв. /шестдесет и седем лева и двадесет стотинки/ за изготвяне на Съдебно-оценителна експертиза, както и 5лв /пет лева/ - държавна такса за евентуално служебно издаване на изпълнителен лист, в полза на бюджета на съдебната власт по сметката на РС- Лом.

 

        На основание чл. 24, ал. 3 от НПК, ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 385/19 г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

На ДП не е взета мярка за неотклонение.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

                                                                   

                                                          РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

                                              СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1……..

                                                                                         /Т. Н./

 

                                                                                             2………

                                                                                          /О. Е./