ПРОТОКОЛ

гр. Лом, 01.10.2019 г.

 

Ломският районен съд, наказателна колегия, трети състав в публично съдебно заседание на първи октомври, две хиляди и деветнадесета година в състав:

    Председател: БОРЯНА АЛЕКСАНДРОВА

 

при участието на секретар: Веселка Младенова

и прокурор Георги Цветанов, сложи за разглеждане НОХД № 400 по описа за 2019 год., докладвано от съдия БОРЯНА АЛЕКСАНДРОВА.

На именното повикване в 14:00 часа се явиха:

……………………………………………………….

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ОДОБРЯВА постигнатото споразумение подписано от представителя на Районна прокуратура Лом –прокурор Георги Цветанов и адв. Р.Б. за следното:

Подсъдимият Й.Г.З., роден на *** ***, българин, български гражданин, със средно образование, работещ в СТЕНЛИ №3 ЕООД, адрес за призоваване в страната: гр. Лом, ул.“Ал.Стамболийски“ № 147А, обл. Монтана, женен, не осъждан, ЕГН: ********** Е ВИНОВЕН за това, че:

1.      Към 17:00 часа на 22.04.2019г. в гр. Лом обл. Монтана по улица „Цар Асен“ до кръстовището с улица „Черковна“ в посока на движение улица „Цар Симеон“ си служи при управлението на моторно превозно средство мотопед марка „ХОНДА“ модел „Бали“ с рама *** / внесен от Италия/, собственост на В. М. Д. от гр. Криводол, обл. Враца с регистрационен номер ***издадени за друго моторно превозно средство, неустановено по досъдебното производство/ в Република Чехия, поради което на основание чл. 345 ал.1, при условията на чл.54 във вр. с чл.57 ал.1 от НК, МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание ГЛОБА в размер на 500 (петстотин) лева.

2.      Към 17:00 часа на 22.04.2019г. в гр. Лом обл. Монтана по улица „Цар Асен“ до кръстовището с улица „Черковна“ в посока на движение улица „Цар Симеон“ управлява моторно превозно средство мотопед марка „ХОНДА“ модел „Бали“ с рама *** собственост на В.МVДV/ внесен от Италия/, които не е регистрирано по надлежния ред съгл. чл.140, ал.1 ЗДвП - „По пътищата отворени за обществено ползване се допускат само МПС и ремаркета, които са регистрирани и са с табели с регистрационен номер, поставени на определените за това места“, чл.140 ал.2 ЗДвП - „Условията и редът за регистриране, отчет, пускане в движение и спиране от движение на МПС и ремаркета, теглени от тях се определя с Наредба на Министъра на Вътрешните работи съгласувано с Министъра на Транспорта, информационните технологии и съобщенията и Министъра на Отбраната“, чл.З ал.1 от Наредба №1-45 от 24.03.2000 г. за регистриране, отчет, пускане в движение и спиране от движение на МПС и ремаркета, теглени от тях и реда за предоставяне на данни за регистрираните ППС - „МПС и ремаркета се регистрират в 14 дневен срок от придобиване на собствеността или оформянето на вноса /постоянен или временен/ от съответния митнически орган, чл.4 ал.1 - „Собственикът е длъжен да представи превозното средство и необходимите документи в определения срок за извършване на регистрация, промяна в регистрацията или прекратяване на регистрацията“, поради което на основание чл. 345, ал.2, във вр. с ал.1 при условията на чл.54 във вр. с чл.57 ал.1 от НК, МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание ГЛОБА в размер на 700 (седемстотин) лева.

 

ОПРЕДЕЛЯ на основание чл.23, ал.1 от НК едно общо наказание, най-тежкото от тях, а именно: ГЛОБА в размер на 700 (седемстотин) лева.

 

ОСЪЖДА подсъдимия Й.Г.З., с ЕГН: ********** да заплати по сметката на ОД МВР Монтана сумата от 165,00 лева направените по делото разноски, за изготвяне на експертиза и 5,00 /Пет/ лева по сметка на ЛРС за евентуално издаване на изпълнителен лист.

 

НА ОСНОВАНИЕ чл. 53, ал. 2, буква "б" от НК, ПОСТАНОВЯВА вещественото доказателство по делото: един брой регистрационна табела ***от Република Чехия, намираща се на съхранение в Районно управление гр.Лом, ДА СЕ ОТНЕМЕ в полза на Държавата, като бъде УНИЩОЖЕНА.

Копие от определението във връзка с чл. 53, ал.2 буква „б“ от НК да се изпрати на РУ Лом Лом за изпълнение.

ОДОБРЕНОТО споразумение представлява неразделна част от настоящото определение.

ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД №400 от 2019 г. поради постигнато от страните и одобрено от съда споразумение, на основание чл.24, ал.3 НПК.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.

         Мярка за неотклонение не е взета поради което съдът няма да се произнася.

ПРОТОКОЛЪТ се изготви в съдебно заседание, което приключи в 14.15 часа.

 

                                                       РАЙОНЕН СЪДИЯ:

                                    

                                                                    СЕКРЕТАР: