П Р О Т О К О Л

гр. Лом, 04.10.2019 г.

 

Ломски районен съд, ІV – ти съдебен състав в публично съдебно заседание на четвърти октомври две хиляди и деветнадесета година в състав:

 

                                                              ПРЕДСЕДАТЕЛ: ИВАН ЙОРДАНОВ

 

при участието на секретар: Анетка Рангелова и прокурора Георги Цветанов сложи за разглеждане НОХД № 428 по описа за 2019 год. докладвано от съдия Йорданов.

 

На именното повикване в 14.30 часа се явиха:

 

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Съдът като взе предвид събраните доказателства по делото, намира че същото, съгласно разпоредбата на чл.382, ал.7 от НПК не противоречи на закона и морала, тъй като наложеното наказание е правилно индивидуализирано с оглед обществената опасност на деянието и дееца, поради което следва да бъде одобрено, поради, което

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. Ф. Г. ***, в качеството на служебен защитник на обвиняемият В.Р.Г. ***, понастоящем в Следствени арести Враца с постоянна Мярка за неотклонение „Задържане под стража“и от друга страна прокурор при ЛРП Георги Цветанов споразумение за следното:

Обвиняемият В.Р.Г. - роден на *** г. в гр. София, българин, български гражданин, със средно специално образование, адресно регистриран в гр. Лом, обл. Монтана, ул. „Дунавска” № 34, вх. В, ет. 1, ап. 3, неженен, безработен, понастоящем в Следствени арести Враца с постоянна Мярка за неотклонение „Задържане под стража“ взета по ДП № 285/19 по описа на РУ-Лом, осъждан, с ЕГН **********, Е ВИНОВЕН в това, че: на 09.04.2019 г. в гр.Лом около 22.05 часа в гр.Лом на ул.”Пристанищна” № *, област Монтана от търговски обект, стопанисван от „****” ЕООД с управител Л.С.Ц. е направил опит да отнеме от владението на същия  чужда движими вещ –парична сума в размер на 1800 лева, с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил заплаха-насочване на огнестрелно оръжие срещу същия Л. С. .в от гр.Лом, област Монтана, като опита е останал недовършен по независещи от дееца причини-пускане на паник бутон-престъпление по чл.198, ал.1 във връзка с чл.18, ал.1  и в това, че: на 09.04.2019 г. в условията на продължавано престъпление, около 23.30 часа в гр.Лом на ул.”Хан Аспарух” № *, област Монтана от търговски обект, стопанисван от „*” ЕООД с управител К. П. З. от гр.Лом отнел от владението на същата чужда движима вещ-парична сума в размер на 110 (сто и десет) лева, с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил заплаха-насрочване на огнестрелно оръжие срещу М. М. З. от гр.Лом, област Монтана, което деяние съставлява престъпление по чл.198, ал.1 във връзка с чл.26, ал.1 от НК, поради което и на по чл.198, ал.1 във връзка с чл.18, ал.1 и по чл.198, ал.1 във връзка с чл.26, ал.1 от НК, му СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание при условията на чл.55, ал.1, т.1 НК, ЕДНА ГОДИНА И ТРИ МЕСЕЦА лишаване от свобода, което на основание чл. 57, ал.1, т.2, буква „в” от Закона за изпълнение на наказания и задържането под стража следва да изтърпи ефективно при първоначален строг режим.

         На основание чл.59, ал.1 НК, ЗАЧИТА времето, през което обвиняемият В.Р.Г. е бил с Мярка за неотклонение „Задържане под стража“, за срок от 72 часа, считано от 10.04.2019г. ВЗЕТА с постановление на ЛРП и постоянна Мярка за неотклонение „Задържане под страна“ взета с Определение на ЛРС от 12.04.2019г.

На основание чл. 189, ал.1 и ал.3 от НПК обвиняемият В.Р.Г. ЕГН **********със снета по делото самоличност, следва да заплати по сметката на ОД МВР гр. Монтана направените по делото в размер на 223.50лева /двеста двадесет и три лева и петдесет стотинки/ за изготвената съдебно - балистическа експертиза и в размер на 1 440 лева /хиляда четиристотин четиридесет лева/ за съдебно -псхиатрично и психологическа експертиза, а така също 5 лева /пет лева/ държавна такса при служебно издаване на изпълнителен лист в полза на бюджета на съдебната власт по сметката на РС- Лом.

ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по НОХД № 428/2019г. по описа на ЛРС, на основание чл. 24, ал. 3 от НПК, поради постигнато и одобрено от съда споразумение за решаване на делото.

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

 

                                                 РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

 

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Протоколът приключи в 15.05 ч. и се изготви в съдебно заседание.

 

                                   ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

                                                                             СЕКРЕТАР: