П Р О Т О К О Л

гр. Лом, 18.10.2019 г.

 

Ломски районен съд, четвърти съдебен състав в публично съдебно заседание на осемнадесети октомври две хиляди и деветнадесета година в състав:

 

                                                                ПРЕДСЕДАТЕЛ: ИВАН ЙОРДАНОВ

 

при участието на секретар Анетка Рангелова и Районен прокурор Росен Станев, сложи за разглеждане НОХД № 439 по описа за 2019 год. докладвано от СЪДИЯТА ЙОРДАНОВ.

 

На именното повикване в 10.00 часа се явиха:

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. Николай Кръстев от АК гр. Монтана, в качеството на защитник на подсъдимият И.П.И. ***, от една страна и от друга страна Районен прокурор при Районна прокуратура Росен Станев, за следното:

Подсъдимият И.П.И.  с ЕГН **********, роден на ***г***, българин, български гражданин, със средно образование, женен, работи в „ЧЕЗ разпределение България“ АД, като ел. монтьор, неосъждан, с адрес:***, Е ВИНОВЕН В ТОВА, че на 06.10.2019 година, около 23.10 часа в гр. Лом, обл. Монтана по ул.“Славянска“, управлявал МПС-лек автомобил марка „Ауди 80 ТДИ“, с рег. № М ****ВС, негова собственост с концентрация на алкохол в кръвта си на 1,2 на хиляда - 1.94 промила концентрация на алкохол в издишвания от водача въздух установено по надлежния ред с техническа средство „Алкотест“ 7510 с инв. № АРОМ 0225, поради което и на основание чл. 343б, ал. 1 НК, при условията на чл.55, ал.1, т.1 от НК му се определи наказание ЧЕТИРИ месеца „Лишаване от свобода“, изтърпяването, на което на основание чл. 66, ал.1 от НК да се отложи с изпитателен срок от ТРИ години.

На основание чл. 381, ал. 5, т. 4 от НПК, във вр. чл. 67, ал. 1 от НК, възпитателната работа по отношение на условно осъденият подсъдим И.П.И., СЕ ВЪЗЛАГА на районен инспектор при РУ гр. Лом на района по местоживеене на подсъдимият.

На основание чл. 55, ал. 2 от НК, НЕ СЕ НАЛАГА на подсъдимият И.П.И. със снета по делото самоличност по-лекото наказание „ГЛОБА”.

На основание чл. 343г от НК, СЕ ЛИШАВА подсъдимият И.П.И. от право да управлява моторно превозно средство за срок от ЕДНА ГОДИНА, като на осн. чл.59, ал.4 от НК се зачита времето от 06.10.2019г. от когато е бил лишен от това си право по административен ред.

На основание чл. 24, ал. 3 от НПК, ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 439/2019 г. по описа на Районен съд гр. Лом, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

 

 

                                                        РАЙОНЕН СЪДИЯ: