ПРОТОКОЛ

 

гр. Лом, 29.10.2019 г.

 

Ломският районен съд, наказателна колегия, трети състав в публично съдебно заседание на двадесет и девети октомври, две хиляди и деветнадесета година в състав:

    

Председател: БОРЯНА АЛЕКСАНДРОВА

 

 

при участието на секретар: Веселка Младенова

и прокурор Георги Ц.,

сложи за разглеждане НОХД № 453 по описа за 2019 год., докладвано от съдия БОРЯНА АЛЕКСАНДРОВА.

На именното повикване в 13:40 часа се явиха:

……………………………………………………….

 

Водим от горното и на основание чл. 382, ал.7 НПК, съдът   

 

 О П Р Е Д Е Л И:

 

         ОДОБРЯВА постигнатото споразумение подписано от представителя на Районна прокуратура Лом в лицето на прокурор Георги Ц. и адв. Николай Кръстев от АК Монтана за следното:

Подсъдимият Р.М.Т., роден на *** ***, с настоящ адрес ***, българин, български гражданин, с виеше образование, разведен, неосъждан, работи, с ЕГН ********** Е ВИНОВЕН в това, че:

На 07.10.2019 год. в гр.Лом, обл.Монтана по ул.“***“ към 15,50 часа управлява моторно превозно средство - лек автомобил марка „КИА, модел „СЕПИЯ“ с рег.№ *** негова собственост с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда а именно - 1,53 промила установено по надлежния ред - с Протокол за химическо изследване №346/09.10.2019 г. на специализирана химическа лаборатория към Център за спешна медицинска помощ гр.Плевен, поради което на основание чл.343б, ал.1 във вр. с чл.55, ал.1, т.1 от НК, МУ НАЛАГА наказание ТРИ МЕСЕЦА „лишаване от свобода“, изтърпяването, което на основание чл. 66, ал.1 от НК отлага с изпитателен срок от ТРИ години.

На основание чл.381, ал.5, т.4 от НПК, във връзка с чл. 67, ал.1 от НК възпитателната работа по отношение на условно осъдения подсъдим Р.М.Т. *** възлага на Районен инспектор при РУ гр.Лом, отговарящ за района по местоживеене на подсъдимия.

На осн. чл.55, ал.2 от НК, не налага по-лекото наказание „глоба” предвидено кумулативно в санкционната част от състава на извършеното престъпление.

         На основание чл.343г от НК, ЛИШАВА подсъдимият Р.М.Т. *** от право да управлява моторно превозно средство за срок от ЕДНА ГОДИНА.

На основание чл.59, ал.4 от НК приспада времето, през което подсъдимият Р.М.Т. *** е бил лишен от право да управлява моторно превозно средство по административен ред, считано от 07.10.2019 година.

ОСЪЖДА подсъдимият Р.М.Т., с ЕГН **********, да заплати сума в размер на 15,00 (петнадесет и пет) лева по сметката на ОД МВР Монтана за изготвяне на съдебна-химическа експертиза, както и да заплати сума в размер на 5 (пет) лева по сметката на РС Лом за евентуално издаване на изпълнителен лист.

 

ОДОБРЕНОТО споразумение представлява неразделна част от настоящото определение.

ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД №453 от 2019 г. поради постигнато от страните и одобрено от съда споразумение, на основание чл.24, ал.3 НПК.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.

ПРОТОКОЛЪТ се изготви в съдебно заседание, което приключи в 13:58 часа.

 

                                                       РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

                           СЕКРЕТАР: