П Р О Т О К О Л

гр. Лом, 24.10.2019 г.

 

Ломски районен съд, ІV – ти съдебен състав в публично съдебно заседание на двадесет и четвърти октомври две хиляди и деветнадесета година в състав:

 

                                                              ПРЕДСЕДАТЕЛ: ИВАН ЙОРДАНОВ

 

при участието на секретар: Анетка Рангелова и прокурора Георги Ц. сложи за разглеждане НОХД № 463 по описа за 2019 год. докладвано от съдия Йорданов.

 

На именното повикване в 14.00 часа се явиха:

 

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Съдът като взе предвид събраните доказателства по делото, намира че същото, съгласно разпоредбата на чл.382, ал.7 от НПК не противоречи на закона и морала, тъй като наложеното наказание е правилно индивидуализирано с оглед обществената опасност на деянието и дееца, поради което следва да бъде одобрено, поради, което

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. А.А. ***, в качеството на договорен защитник на обвиняемата И.Б.Г. *** от друга страна прокурор при Районна прокуратура гр. Лом Георги Ц. споразумение за следното:

Обвиняемата И.Б.Г. - родена на *** г. в гр. Лом, българка, българска гражданка, с основно образование, безработна, неосъждана, с постоянен адрес:***, с ЕГН **********, е ВИНОВНА в това, че на На 01.08.2019 г. в с. Медковец, обл. Монтана, в частен дом, находящ се в с. Медковец, обл. Монтана, ул. „Любен Каравелов“ № 5, собственост на Б.Ц.М. държала акцизни стоки – 16,100 кг. /шестнадесет килограма и сто грама/ нарязан тютюн за пушене на обща пазарна стойност 5 635 лв. /пет хиляди шестстотин тридесет и пет лева/ и размер на дължимия акциз 2447,20 лв./ две хиляди четиристотин четиридесет и седем лева и двадесет стотинки/,  без бандерол, когато такъв се изисква по закон – /по Закона за акцизите и данъчните складове /ЗАДС/ – престъпление по чл.234 ал.1 от НК, поради което и на основание чл. 234, ал.1 от НК във вр. с чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК и чл. 36 от НК й СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание от ШЕСТ МЕСЕЦА “Лишаване от свобода”, като на основание чл. 66, ал. 1 от НК, изпълнението на така определеното наказание се отлага с изпитателен срок от ТРИ години.

На основание чл. 55, ал. 3 от НК не налага на обвиняемата Г. по лекото наказание глоба, което законът кумулативно предвижда наред с наказанието лишаване от свобода.

На основание чл.381, ал. 5, т. 4 от НПК, във вр. чл.67, ал.1 от НК възлага възпитателната работа по отношение на условно осъдената обвиняема И.Б.Г., със снета по делото самоличност,  на Районния инспектор при РУ гр. Лом, отговарящ за района по местоживеене на обвиняемата.

На основание чл. 234, ал. 3 във вр. с чл. 53, ал.1, б. „А“ от НК приложените веществени доказателства –общо 16,100 кг. насипен тютюн оставен на съхранение в ОД на МВР гр. Монтана следва да се отнеме в полза на Държавата, като на основание чл. 2, ал. 1 от Наредба № 7/02.09.2010 година за разпореждане с отнети и изоставени в полза на Държавата акцизни стоки, следва да бъдат унищожени от органа, който ги е задържал – ОД на МВР гр. Монтана, чрез изгаряне под контрола на Митницата.

На основание чл. 189, ал.1 и ал.3 от НПК обвиняемата И.Б.Г. с ЕГН ********** със снета по делото самоличност, следва да заплати по сметката на ОД на МВР гр. Монтана направените по делото разноски в размер на общо 213,35 лв. /двеста и тринадесет лева и тридесет и пет стотинки/ за изготвяне на физико химичка и съдебно оценителна експертизи на досъдебното производство, както и 5.00 лева /пет/ държавна такса при служебно издаване на изпълнителен лист в полза на бюджета на съдебната власт по сметката на РС- Лом.

 

ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по НОХД № 463/2019г. по описа на ЛРС, на основание чл. 24, ал. 3 от НПК, поради постигнато и одобрено от съда споразумение за решаване на делото.

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

 

                                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Протоколът приключи в 14.30 ч. и се изготви в съдебно заседание.

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ:

                               СЕКРЕТАР: