П Р О Т О К О Л

гр. Лом, 29.10.2019 г.

 

Ломски районен съд, ІV – ти съдебен състав в публично съдебно заседание на двадесет и девети октомври две хиляди и деветнадесета година в състав:

 

                                                              ПРЕДСЕДАТЕЛ: ИВАН ЙОРДАНОВ

 

при участието на секретар: Анетка Рангелова и прокурора Георги Цветанов сложи за разглеждане НОХД № 469 по описа за 2019 год. докладвано от съдия Йорданов.

 

На именното повикване в 11.30 часа се явиха:

 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Съдът като взе предвид събраните доказателства по делото, намира че същото, съгласно разпоредбата на чл.382, ал.7 от НПК не противоречи на закона и морала, тъй като наложеното наказание е правилно индивидуализирано с оглед обществената опасност на деянието и дееца, поради което следва да бъде одобрено, поради, което

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. Н.А. ***, в качеството на договорен защитник на обвиняемата А.К.И. *** от друга страна прокурор при Районна прокуратура гр. Лом Георги Цветанов споразумение за следното:

Обвиняемата А.К.И. - родена на *** г. в гр. Лом, българка, българска гражданка, със средно образование, работи като барман в бар „Ъгли“ гр. Лом, неосъждана, неомъжена, с постоянен адрес:***, с ЕГН **********, е ВИНОВНА в това, че на 20.10.2019 г. около 04,00 в гр.Лом , ул. „Дунавска”, управлява МПС – лек автомобил марка „Хонда”, модел „Сивик” с регистрационни табели с № ***, собственост на И.П.Р.от гр.Пирдоп, с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда – 1,36 промила в издишвания въздух, установени по надлежния ред – чрез техническо средство „Алкотест” с Инв.№ ARDM 0225, поради което и на основание чл. 343б, ал. 1 НК, при условията на чл. 55, ал. 1, т. 1 НК и чл. 36 от НК, Й СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание ТРИ МЕСЕЦА „Лишаване от свобода“ изпълнението, на което да бъде отложено за срок от „ТРИ ГОДИНИ” на основание чл. 66, ал. 1 от НК.

На основание чл. 55, ал. 2 от НК, НЕ СЕ НАЛАГА на обвиняемата А.К.И. със снета по делото самоличност по-лекото наказание „ГЛОБА”.

На основание чл. 343г от НК, СЕ ЛИШАВА обвиняемата А.К.И. от право да управлява моторно превозно средство за срок от ЕДНА ГОДИНА, като на осн. чл.59, ал.4 от НК се зачита времето от 20.10.2019г. от когато е била лишена от това си право по административен ред.

ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по НОХД № 469/2019г. по описа на ЛРС, на основание чл. 24, ал. 3 от НПК, поради постигнато и одобрено от съда споразумение за решаване на делото.

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

 

                                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ: