Р    Е    Ш    Е   Н    И    Е

 

 

                                                    

 

 

                                         Гр.Лом,   25.09.2019г.

 

 

                            В     И М Е Т О    Н А    Н А Р О Д А

 

 

          Ломски районен съд, втори наказателен състав в открито съдебно заседание на двадесет и пети септември две хиляди и деветнадесета година, в състав:      

 

                                                                        ПРЕДСЕДАТЕЛ : Б.СЛАВЧЕВА

 

 

        при секретаря Л.П., и с участието на прокурор при ЛРП Г.Ц., след като разгледа докладваното от съдията Славчева АНД № 229/19г. по описа на ЛРС, възоснова на събраните по делото доказателства и закона

        

                                    Р    Е   Ш   И  :

 

 

          ПРИЗНАВА обвиняемият Г.П.Ц. роден на ***г***, българин, с българско гражданство, живущ ***, с основно образование, неженен, неосъждан, с ЕГН **********  ЗА ВИНОВЕН в това, че от началото на м.март 2017г. до настоящият момент в гр.Лом, като пълнолетен, без да е сключил граждански брак заживял на съпружески начала с лице от женски пол – непълнолетната Д. П. Л. от гр.Лом, родена на ***г. – ненавършила 16 годишна възраст – престъпление по чл.191, ал.1 от НК.

 

         На осн. чл.78а от НК ОСВОБОЖДАВА обвиняемият по ДП № 666/2017г. по описа  на РУ гр.Лом, респ. преписка вх.№ 1057/17г. по описа на ЛРП  Г.П.Ц. със снета по делото самоличност ОТ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ за извършеното от него престъпление по чл.191, ал.1 от  НК, като на осн. чл.191, ал.4 във вр. с чл.2, ал.2 от НК  НЕ МУ НАЛАГА административно наказание „Глоба“, тъй като до приключване на делото е последвал граждански брак между мъжа и жената, видно от Удостоверение за сключен граждански брак № 0082 от 09.08.2019г. на Община Лом.

        

        Решението подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд гр.Монтана, в 15-дневен срок от днес по реда на Глава Двадесет и първа от НПК.

 

 

                                                                РАЙОНЕН  СЪДИЯ :